Acasa » Fiecare zi pe muchie de cutit

Fiecare zi pe muchie de cutit

Ne gasim cateodata in mijlocul unei zile-furtuna care pare sa ne intinda fiecare muschi, fiecare gand, fiecare neuron… Este ca un test pe care ne straduim sa-l trecem sau ca o cursa in care nu avem de ales decat sa ramanem cu sentimentul ca suntem ultimul spre linia de sosire.

Si tot ce ne dorim la sfarsit de zi e sa zicem: Non, je ne regrete rien… Dar cum sa nu regreti nimic atunci cand ai trecut printr-o bucatica de viata si se intampla ca ai mai facut si greseli. Sau cel putin asa vezi tu lucrurile. E usor sa te gandesti acum la ele si sa spui ca le regreti. Nu trebuie sa fie asa.

Iata cativa pasi pentru a inceta sa-ti regreti trecutul.

Cum sa nu regreti ceea ce ai facut…

1. Opreste-te! Ia-o mai usurel atunci cand observi ca fiecare zi e o noua loterie. Cand nu mai ai timp de nimic, nici macar de tine.

2. Nu te mai gandi la greselile trecute. AU TRECUT! Cu cat te gandesti mai mult la lucrurile “gresite” pe care le-ai facut sau care ti-au fost facute, sau la lucrurile pe care ti-ai dori sa le fi facut, cu atat mai rau te simti. Pur si simplu nu te mai gandesti prea mult la ele.

3. Invata din greselile trecute. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci cu un trecut “gresit” este sa-l transformi in ceva bun. Asadar gandeste-te la greselile acelea si la cum ai putea sa previi sa se mai intample. Poti de asemenea sa te gandesti la modalitati prin care sa-i ajuti pe altii sa evite greselile pe care tu le-ai facut.

4. Gandeste-te la influenta pe care au avut-o aceste greseli in viata ta: te-ai afla unde esti azi daca acele lucruri nu s-ar fi intamplat? Ai avea familia sau prietenii pe care ii ai acum? Probabil ca nu. Tot ce s-a intamplat in viata ta, bun sau rau, te-a adus unde esti azi.

Ce nu merita sa regreti…

Nu ar fi grozav daca am putea sa stergem cu buretele unele alegeri din trecut? Sau, si mai bine, daca viata ar functiona ca o tabla de scris? Eu stiu ca mi-as fi facut conturul in creion inainte sa scriu cu cerneala care nu se mai sterge.

Evident viata nu merge asa si fiecare experienta sau intamplare, odata trecuta, nu devine decat un intrerupator care bipaie. Nu conteaza cat de plastica devine amintirea acelor evenimente. Viata ne refuza continuu sansa de a merge inapoi sa recoloram, indiferent cat de mult am depasit contururile.

E adevarat ca uneori – rar – ni se da sansa sa revenim asupra cate unui desen. Dar lipsa unei radiere bune inseamna un risc de a gresi mai mult cautand sa corectam desenul anterior. Oricine a incercat sa faca un “6” peste un “9” la un test poate sa inteleaga ideea.

Cu acestea spuse, notez ca incerc sa nu regret nimic din ceea ce am facut. Sa ma auto-pedepsesc pentru ele uneori da, dar nu sa le regret. Pot sa evit dezamagirea daca ma gandesc ca tot ceea ce fac va duce la o schimbare – la ceva total nou pentru mine. Unii zic ca e doar o arta protectiva si de auto-iertare. Eu zic ca e o sansa!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. „Cum sa nu regreti ceea ce ai facut…”
    In primul rand, gandindu-te ca greselile sunt ceva uman, deci iti sunt permise, in masura in care intr-adevar nu devin repetitive si inveti ceva din ele. Pentru a nu ne culpabiliza inutil datorita greselilor facute cindva si astfel sa nu le purtam stigmatul inutil, haideti sa consideram ca greselile fac parte din antrenamentul vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!