Acasa » Greutatea ideală – un obiectiv important pentru menținerea unui stil de viață sănătos

Greutatea ideală – un obiectiv important pentru menținerea unui stil de viață sănătos

Excesul de greutate este un factor important de risc pentru sănătate. Odată cu kilogramele în plus, crește riscul apariției anumitor boli, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul și este dificil să ai o viață activă, inclusiv să participi la diferite activități cu copiii, prietenii sau familia. Deci, cum ajungi la greutatea ideală și cum o menții? Aceste sfaturi utile te pot ajuta să atingi greutatea ideală și să o menții, ca să ai un stil de viață sănătos.

Calculează care este greutatea ideală

Ce greutate ai și ce greutate ar trebui să ai? Cu ajutorul cântarului poți să îți monitorizezi greutatea în mod regulat, iar apoi îți poți calcula IMC-ul (indicele de masă corporală), un indicator ce utilizează înălțimea și greutatea unei persoane. După ce îți calculezi IMC-ul și afli în ce limite te încadrezi, îți poți stabili obiectivul de greutate. Pe lângă IMC, sunt importante și alte măsurători ale corpului, ca de exemplu masa masculară, masa adipoasă, gradul de retenție al lichidelor în corp etc. Poți apela la ajutorul unui specialist în nutriție pentru a afla care sunt acești indicatori și în ce limite ar trebui să te încadrezi pentru a ajunge la greutatea ideală.

Monitorizează numărul de calorii

O persoană are nevoie de un anumit număr de calorii zilnic, în funcție de vârstă, sex și stil de viață (sedentar, activ, sportiv, sportiv de performanță etc.) Mesele zilnice ar trebui să includă toți nutrienții de care are nevoie organismul, dar fără a depăși numărul de calorii necesar, iar acest lucru te va ajuta treptat să ajungi la greutatea ideală.

Adoptă o alimentație sănătoasă

Atunci când începi o dietă pentru slăbire, va trebui să renunți la anumite alimente, ca de exemplu grăsimile saturate, prăjelile, dulciurile, pâinea și produsele de panificație din făină albă etc. Dar acest lucru nu trebuie să te descurajeze sau să ai impresia că nu vei mai putea savura o masă bună. Există o mulțime de retețe pentru mâncăruri sănătoase și vei vedea că nu îți va fi greu să consumi o mulțime de alimente sănătoase și delicioase și să slăbești în același timp. Este o schimbare importantă pe care o vei face în alimentația ta și te va ajuta nu numai să slăbești, ci și să îți menții greutatea ideală.

Fă mișcare în mod regulat

Omul nu a fost creat pentru un stil de viață sedentar, însă, din păcate, aceasta este tendința actuală, acum când tot mai mulți dintre noi își petrece mare parte a zilei la birou. Totuși, trebuie să nu neglijezi și activitățile fizice, care te ajută să te menții în formă și să ajungi la greutatea ideală mai ușor. Dieta alimentară este la baza procesului de slăbire, însă nu trebuie să neglijezi nici mișcarea. Fă-ți timp dimineața pentru 10-20 minute de exerciții fizice, fă câte o plimbare seara sau practică un sport preferat oricând ai timp.

Nu te înfometa

Este poate cel mai important sfat de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ajungi la greutatea ideală. Dacă reduci drastic numărul de calorii consumate nu vei reuși să slăbești mai rapid, deoarece metabolismul încetinește, la fel ca și arderea grăsimilor. Corpul are nevoie de proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi (grăsimi sănătoase), ca să poată funcționa, iar dacă te înfometezi îți pui în pericol sănătatea.

Așadar, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, faptul că îți dorești să ajungi la greutatea ideală pentru tine ar trebui să constituie unul din principalele tale obiective. Ca să îți schimbi dieta și să înveți ce alimente să consumi, ce alimente să eviți, precum și ce obiceiuri alimentare sănătoase ar trebui să dobândești, apelează la un specialist în nutriție, care te va ajuta să îți atingi obiectivul.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!