Acasa » Gripa – alternative la vaccin

Gripa – alternative la vaccin

S-a tot vorbit despre gripa porcina: ca virusul a aparut in “conditii naturale” in Mexic sau ca a fost creat in laborator si plantat acolo. Ca vaccinul e bun sau, dimpotriva, poate fi ineficient sau chiar daunator… Fiecare e liber sa creada ce vrea si sa actioneze cum crede de cuviinta.

Astazi vom vorbi pe scurt despre ce putem face in cazul in care alegem o alta varianta decat vaccinul (fie ca nu il avem la dispozitie, fie ca nu il consideram necesar).

Recent, Clinica Diperia a prezentat cateva informatii utile in acest sens, pe langa altele, despre folosirea apei sarate indeosebi, lucru poate mai putin cunoscut. La fel, pe blogul Saccsiv gasiti informatia despre rolul esential al vitaminei D.

Din pacate, probabil nu ati auzit de astfel de lucruri din media centrala (ma refer la cele mai importante ziare si televiziuni). Dupa cum probabil nu ati auzit promovata pe larg nici “solutia naturala” impotriva gripelor, si anume intarirea imunitatii.

An de an, aceasta se pomeneste doar in treacat, ca pe ceva conex vaccinului salvator (sau citostaticelor in cazul cancerului, sau oricaror medicamente in cazul oricarei afectiuni). Dar mi se pare jignitor pentru conditia umana sa sustii si sa promovezi ideea ca vaccinul este singura aparare impotriva gripei sezoniere sau porcine, cand de fapt ea este printre ultimele. Insa nu vom comenta motivele acum.

Mediul interior

Noi suntem fiinte umane al caror organism este dotat cu tot ce este necesar pentru a se apara impotriva oricaror invadatori externi (bacterii, virusi, microbi, paraziti etc). Iar realitatea este ca nu acesti invadatori sunt cauza imbolnavirilor, prin ei insisi. Ci, mai degraba, mediul nostru interior prielnic pentru ei.

Sau, ca o interesanta comparatie gasita undeva, “o balta murdara nu devine asa datorita tantarilor, ci doar ii atrage”.

E o idee ce dateaza inca de pe vremea lui Pasteur, care se spune ca a recunoscut-o in final, desi promova contrariul. Dr. Charles Bernard, contemporanul sau, afirmase: “Nu de germeni si alti agenti patogeni trebuie sa ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior.” Un mediu interior prost oxigenat, in care invadatorii se simt de minune, dar care nu ar putea supravietui intr-un organism plin de vitalitate.

Imunitatea reala

Nu vaccinul este cel ce ne imunizeaza la modul real – desi, in unele cazuri si la anumite persoane, el poate avea doza sa benefica. Ci crearea mediului propice in care proprii “soldati”, armata de celule responsabile de protectie, sa se poata desfasura si actiona cu eficienta.

Adica, in cazul aparitiei unui invadator, mai intai sa traga si apoi sa intrebe cine e – nu sa doarma pe ei si organismele straine sa patrunda ca-n codru si sa-si faca de cap… cum de fapt se cam intampla deja in noi.

Conceptele de alcalinizare si oxigenare celulara, ca factori esentiali ai imunitatii, au inceput sa prinda si la noi teren in ultimii 3-4 ani. Ilustrii precursori din deceniul trecut ai acestor idei in tara au fost regretatii dr. Valeriu Popa si Raul Dumitrescu.

Iar de mii de ani chinezii taoisti vorbeau despre imunitate la un nivel si mai inalt. Viziunea lor energetica despre sistemul uman cuprindea, bineinteles, si campul de protectie energetic sau energia de aparare a corpului (wei chi). Ea regleaza temperatura corpului, “hraneste” sistemul imunitar si constituie un scut energetic ce “curenteaza” invadatorii.

Toate exercitiile ce implica stimularea energiei interne duc, in timp, la crearea mediului fizic si energetic plin de vitalitate.

Combinatia potrivita de alimente – suplimente nutritive, apa, aer, exercitii energetice – reprezinta principalul factor al imunitatii reale. Chiar daca momentan acestea nu sunt promovate la fel de mult ca industria farmaceutica, avem toate sperantele ca viitorul va fi al lor.

Si oamenii vor regasi in ei insisi toate solutiile care au fost acolo de la inceput…

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

7 răspunsuri

  1. Cand ma gandesc cat de putine stim, cat de multe omitem, si cat de prost ne gestionam sanatatea, cu tot respectul pentru specia superioara de pe acest pamant, dar la capitolul sanatate, o musculita de rahat ne intrece.

  2. Ce e mai greu sa faci: alimente – suplimente nutritive, apa, aer, exercitii energetice – sau sa luam doar o pastila care cica ne face bine si gata? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!