Acasa » Intalnire cu Brian Tracy

Intalnire cu Brian Tracy

Invatand direct de la Brian Tracy

Pe 21 aprilie am avut ocazia sa particip la al doilea seminar pe care Brian Tracy l-a tinut in Romania. Primul seminar al sau, in 2007, a fost focalizat pe vanzari si business. De data aceasta Brian Tracy a vorbit despre planificare strategica la nivel personal, despre stabilirea obiectivelor si managementul timpului.

Pe langa autograf, poze si informatiile pretioase din seminar, intalnirea unei „legende vii” in dezvoltarea personala este intotdeauna motivanta. Brian este unul dintre cei mai apreciati experti la nivel mondial in dezvoltarea personala si profesionala.

Seminarul a fost unul intens, din 3 parti. Cel mai mult mi-a placut felul in care Brian a prezentat planificarea strategica. Fiind unul dintre consultantii de business cei mai apreciati in Statele Unite (si nu numai), Brian a reusit sa explice principii si concepte complicate de planificare strategica foarte simplu. Acestea pot fi usor folosite in planificarea strategica la nivel personal. Iti voi prezenta in acest articol-impact cateva.

Claritatea este cel mai important lucru in succesul personal

Nu a fost o surpriza pentru mine sa aflu de la Brian Tracy ca factorul cel mai important in succes este claritatea. Sa stii ce vrei… si sa stii cat mai clar… este primul pas si cel mai important.

Focal point: punctul de focalizare

Astfel ca este crucial sa fii focalizat in fiecare arie importanta a succesului tau. Brian a prezentat cate un punct de focalizare pentru patru domenii cheie in succesul personal:

 • venituri;
 • familie si relatii;
 • situatie financiara;
 • sanatate.

Venituri: punctul de focalizare

Desi in Vest si in Statele Unite multi profesionisti gandesc asa, in Romania foarte putini indivizi se gandesc la nivelul venitului in termeni de lei/ora sau euro/ora. Asa cum spunea la seminar Brian Tracy, trebuie sa gandim nivelul nostru de venit in lei/ora sau valuta/ora. Nu zilnic, nu lunar. Performerii de top se gandesc cat valoreaza si cati bani fac in fiecare ora.

Familie si relatii: punctul de focalizare

La acest nivel punctul de focalizare este asa-numitul „face time”, adica timpul petrecut fata in fata cu membrii cei mai importanti ai familiei. Aici trebuie sa te focalizezi. Cat timp petreci zilnic, fata in fata, cu membrii cei mai importanti ai familiei tale?

Situatia financiara: punctul de focalizare

Am intalnit acest concept si la alti experti in educatie financiara, precum Robert Kiyosaki. Brian Tracy il numeste „survival rate”, adica numarul de zile pe care le poti trai daca din acest moment nu mai muncesti. Acesta este locul unde trebuie sa te focalizezi. Rata de supravietuire financiara ar trebui sa fie de minim 3 luni.

Sanatate: punctul de focalizare

La acest nivel atentia ta trebuie focalizata pe doua lucruri: minutele de exercitii fizice in fiecare saptamana si marimea taliei. Brian a mai spus ca 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi sunt suficiente pentru a fi in primii 10% din oameni ca si sanatate (in Romania si in lume). Nu este mult, nu?

Claritatea = 95% din succes

Punctele de focalizare sunt extrem de importante pentru ca iti aduc 95% din succes. In final vreau sa-ti mai spun un principiu aflat tot de la Brian Tracy in acest seminar.

Legea lui 3: 3 activitati pe care le faci iti aduc 90% din venituri. Asadar, pentru a mari eficienta ta financiara, poti face acest exercitiu simplu:

 1. scrie o lista cu toate activitatile tale saptamanale si lunare;
 2. identifica acele 3 activitati cruciale care iti aduc 90% din venituri;
 3. focalizeaza-te pe aceste 3 activitati, planificand totul in jurul lor.

Acestea au fost doar cateva idei si principii aflate de la Brian Tracy in seminar. A fost o experienta foarte utila pentru mine si o oportunitate unica sa-l intalnesc pe unul dintre cei mai cunoscuti experti in dezvoltarea personala si profesionala. Astept anul 2009 cand sper ca Brian sa se intoarca pentru un nou seminar/training.

To achieve something you’ve never achieved before, you must become someone you’ve never been before. – Brian Tracy

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

7 răspunsuri

 1. Multumesc Ovidiu! A fost cel mai bun seminar de dezvoltare personala in care am fost prezent. Plin de informatie, foarte dens. Ma gandesc sa mai scriu inca un articol aici in care sa mai descriu cateva principii invatate in acest seminar cu Brian Tracy.

  Mi-a placut mult si forta prin care prezenta conceptele. Se vedea prin nonverbal ca omul stie ce vorbeste si crede in ce vorbeste. Brian merita vazut. :)

 2. Multumesc pentru ca impartasiti informatiile acestea mai departe. In felul acesta parca am fost si eu acolo.!!!

 3. sper sa nu vi se para stupida intrebarea, dar „30 de minute de mers pe jos in fiecare zi” se refera la mersul incontinuu sau in reprize?

 4. ar fi extraordinar daca ar veni Brian Tracy si in Timisoara,eu il cunosc numai din cartile si seminarile lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!