Acasa » Leadership la mijlocul organizatiei

Leadership la mijlocul organizatiei

La intalnirea Empower Live! Iasi din 25 iunie s-a discutat despre o tema importanta care preocupa pe o mare parte dintre oameni, dar la care poate nu meditam foarte des si din aceasta cauza nu-i cunoastem adevaratul sens. Si anume: leadershipul.

Desi este un subiect vast, despre care se poate vorbi mult timp, in aceste doua ore petrecute in cadrul intalnirii, Gabi Pascal a reusit sa ofere principalele informatii cu privire la leadership si sa le sintetizeze, astfel incat sa fie mult mai clar pentru fiecare dintre noi cine poate fi lider, ce trebuie sa faci pentru a fi lider si ce presupune a fi lider.

Arta de a influenta cu integritate

Leadershipul este arta de a influenta. De a influenta in sens pozitiv, adica de a le transmite celorlalti incredere, de a fi privit ca un model si de a crea relatii benefice cu ceilalti, de colaborare.

In general, liderul este privit ca fiind puternic, de neatins si care cere supunere. De asemenea, in acceptiunea generala, se considera ca liderul trebuie sa se afle intr-o pozitie ierarhica superioara. Insa acestea sunt de fapt idei preconcepute pe care le-am preluat de la alte persoane sau pur si simplu datorita conjuncturii.

Liderii sunt de fapt in mijlocul organizatiei

De cele mai multe ori liderii se afla la mijlocul organizatiei si nu in varful ei. Poate fi lider si o persoana cu mai putina experienta, dar important este sa se implice, sa indeplineasca atat functiile de management cat si cele de leadership.

In cazul leadership-ului, este necesar sa se tina cont de doua dimensiuni: dimensiunea referitoare la propria persoana, abilitatea de a conduce propria persoana si dimensiunea referitoare la lumea exterioara si anume influentarea celorlalti cu integritate. In esenta, a-i influenta pe ceilalti presupune dezvoltarea abilitatilor de a-i cunoaste pe oameni, de a descoperi valorile lor si modul acestora de a relationa.

Devino lider in organizatia ta

Poate cel mai simplu mesaj dupa intalnire poate fi chiar acesta: cum ar fi daca, indiferent de pozitia pe care o ocupi in acest moment in organizatia din care faci parte, ai incepe de astazi sa devii un lider? Permite acestei intentii sa te ghideze prin numeroasele resurse despre leadership disponibile.

La intalnire am avut ocazia sa participam activ intr-o atmosfera relaxanta unde a fost simtita dorinta de acumulare a informatiilor. Si, cel mai important, am primit de la Gabi clarificari legate de acest domeniu de multe ori inteles gresit.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!