Acasa » Cum poți ajunge la libertatea financiară mai devreme decât credeai

Cum poți ajunge la libertatea financiară mai devreme decât credeai

Banii pot fi sursa de fericire sau, dimpotrivă, o sursă permanentă de frustrări și griji. Cu toții ne dorim mai mulți bani, pentru că, ne place sau nu, banii sunt cei care ne asigură o viață prosperă. Unora le reușește să agonisească sume colosale făcând un efort mic, alții muncesc o viață întreagă și oricum se pare că nu mai ajung la venitul dorit.

Pentru a face parte din categoria celor care reușesc în materie de bani, e important să pornești de la înțelegerea semnificației banilor și a valorii lor pentru tine. Anthony Robbins, autor de bestselleruri, antreprenor și filantrop, care timp de 40 de ani a antrenat milioane de oameni în domeniul dezvoltării personale și financiare, susține că înainte de a ne lansa în goana după bani, e vital să analizăm și înțelegem la ce nivel financiar dorim să ajungem. El descrie următoarele niveluri:

  1. Siguranța financiară – cum ar fi dacă ipoteca pe casă, utilitățile, mâncarea, transportul și asigurările ar fi achitate pe durata întregii tale vieți? Pun pariu că gradul de calitate al vieții tale ar fi destul de satisfăcător.
  2. Vitalitatea financiară – Robbins spune că acest obiectiv este o bornă de referință pe drumul tău spre Independență și Libertate Financiară. Nu ai ajuns încă acolo, dar este locul unde poți fi în siguranță. În această categorie se includ cheltuieli precum: costurile lunare pentru îmbrăcăminte, mese în oraș și distracții adăugate la suma pentru siguranță financiară.
  3. Independența financiară – În opinia lui Robbins, Independența Financiară înseamnă că banii sunt de acum sclavii tăi – și nu invers. Dacă nu-ți place job-ul pe care îl ai, poți să îi spui adio și să nu te îngrijorezi pentru modalitatea în care urmează să te întreții. La această etapă dobânda anuală obținută pentru profiturile din economiile și investițiile tale, îți va oferi venitul de care ai nevoie.
  4. Libertatea financiară – După ce te-ai eliberat de nevoia de a munci, ce-ar fi dacă ți-ai elibera și stilul de viață? În opinia lui Robbins, libertatea financiară ar însemna să fii independent, să ai tot ceea ce ai astăzi, plus două sau trei articole importante de lux pe care ți le dorești pe viitor, pentru achiziția cărora nu ești nevoit să lucrezi.
  5. Libertatea financiară absolută – La această etapă ai un stil de viață nelimitat. Mașina de numărat bani poate funcționa continuu, pentru că tu vei avea cu siguranță sume colosale de calculat.

După ce ai decis unde anume vrei să ajungi din punct de vedere financiar, Robbins îți propune următoarele strategii pentru a obține venitul dorit:

  1. Economisește mai mult și investește diferența.
  2. Câștigă mai mult și investește diferența.
  3. Diminuează comisioanele și impozitele și investește diferența.
  4. Obține profituri mai bune.
  5. Schimbă-ți stilul de viață, astfel încât să îl îmbunătățești exponențial, la un preț redus: o casă mai mare, dar încălzită cu energie solară, o țară caldă cu impozite mici, un job mai plăcut cu un venit mai mare.

Folosind aceste strategii și investind cu înțelepciune fiecare câștig adițional, în câțiva ani te vei putea bucura de dobânzile din economii. Și nu uita regulile lui Warren Buffet:

Regula nr. 1: Nu pierde bani. Regula nr. 2: Vezi regula nr. 1.

Baftă!

 

Surse utilizate:

Robbins, Tony, Banii. Stăpânește jocul. 7 pași simpli spre libertate financiară, Ed. ACT şi Politon, 2016.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!