Acasa » Lista PHOENIX: aplicatie

Lista PHOENIX: aplicatie

Iata o problema cu grad de dificultate mediu spre ridicat cu care va provoc in aceasta saptamana. Se numeste Crucea Greceasca.

Pe o masa, aranjati 10 monede ca in fotografia de mai jos. Trebuie sa mutati doar doua monede in alta pozitie, astfel incat sa formati doua siruri care sa contina cate sase monede fiecare, numarate si pe verticala si pe orizontala.

Crucea Greceasca
Crucea Greceasca

Este un mod interesant de a „face” mai multi bani! :) Succes!

Va voi spune solutia abia peste o saptamana. Aceasta pentru ca oamenii fac orice este necesar pentru a evita sa gandeasca. Ori, nu vreau sa trageti cu ochiul la rezolvare, ci vreau sa va fac sa folositi intrebarile din Lista Phoenix.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

11 răspunsuri

 1. Au raspuns doi „IT-isti” sau mi se pare mie? :)

  Calin, nu cred ca se pune. :) Oricum Octav nu a dat reguli foarte stricte, eu ma gandeam ca ar putea fi si ceva in 3D, sau tot asa, in stilul lui Calin, sa suprapun ceva / sa privesc din alt unghi, insa nu stiu daca se pune. :)

 2. Raspunsul il voi da, bineinteles, sambata seara (09.08.2008)! :)
  Pana atunci, astept solutiile voastre! Cititi bine, folositi totul si puneti intrebarile potrivite! Folositi Lista Phoenix pentru ca va va ajuta. (puteti gasi solutia si fara ea)
  Nu ma voi pronunta acum asupra solutiilor deja avansate. Nu este permis sa aducem monede in plus.
  Ionut este pe-aproape! …atat spun.

 3. Se muta moneda singura din stinga o pozitie mai jos, iar ultima moneda din dreapta se aduce linga moneda mutata anterior.

 4. Dupa ce am recitit articolul tau de saptamana trecuta , am reusit sa gasesc o solutie la” provocarea ” ta :

  In „desenul” tau sunt pe verticala 6 monede ,pe care eu le voi numerota de la 1 la 6 de sus in jos; iau moneda nr. 6 si o mut peste moneda nr.3;in felul acesta va putea fi numarata si pe verticala si pe orizontala (vor fi astfel in ambele cazuri tot cate 6 monede).

  Asadar ,sugerezi ca „a face „mai multi bani e de fapt un alt unghi de a privi aceeasi suma ,dar din alta perspectiva?! Sau doar subliniezi principiul :”in natura nimic nu se pierde,nimic nu se castiga ,ci totul se transforma…”

  P.S.Chiar m-ai provocat .De fiecare data ,cand gasesc asfel de provocari ,nu rezist tentatiei.

 5. Rezolvarea 2 tot dintr-o mutare:
  Luam moneda din mijloc si o pozitionam in stanga monedei celei mai din stanga – nu le mai numerotez. Schimbam apoi perspectiva si ne uitam la monede de-a lungul mesei si nu de deasupra ei. Daca ne vom uita din dreapta de-a lungul mesei, vom vedea 6 monede, daca ne vom uita din fata mesei vom vedea la fel tot 6 monede. Deci 6 pe un rand, 6 pe altul!

 6. Initial m-am gandit la ceva similar cu MrBlue…
  Dar solutiile lui Calin Iepure sunt viabile. Se observa simetria configuratiilor obtinute.
  Inteligenta vizuala – figurativa / geometrica – pare sa fie cheia succesului in toate domeniile vietii ! As dori un set intreg de astfel de probleme :)

 7. Am sa pornesc de la ce stiu:

  – cruce greceasca;
  -pot face doar 2 mutari;
  -in final trebuie sa rezulte 2 siruri care sa contina fiecare cate 6 monede.

  Principalul indiciu este ” cruce greceasca”, care in iconografia crestina este simbolizata cu 4 brate egale, putand fi inscrisa intr-un patrat.
  Pentru a aranja monedele in aceasta forma voi face urmatoarele mutari:
  -ultima moneda dreapta orizontal o aduc in fata primei monede stanga orizontal;
  -ultima moneda de jos o suprapun peste cea comuna celor doua siruri.

  Precizare:cand vorbesc de stanga, dreapta, ma refer la cum privesc desenul din imagine!

  In felul acesta am obtinut forma de cruce greceasca, cu brate egale si 2 siruri care contin amandoua cate 6 monede.

 8. Marturisesc ca nu am inteles foarte bine ce a vrut sa spuna Mr Blue. Ar fi fost mai bine sa exprime mai clar unde anume aduce moneda din dreapta.

  In rest, toti ati reusit sa gasiti solutia sau sa o recunoasteti dupa ce au gasit-o ceilalti!

  In mod cu totul exceptional au gandit doua persoane, carora trebuie sa le adresez si felicitari!
  In primul rand, Calin Iepure! Care a gasit doua solutii! Omule, a doua mi se pare fantastica si ai toata admiratia mea! Mai ales in conditiile in care, solutiile prezentate pana acum de cei care s-au luat in piept cu problema au o caracateristica comuna: repetarea fenomenului ce are loc la intersectia axelor.
  Solutia propusa de tine, Calin, (ma refer la cea de-a doua) dovedeste rolul esential al perspectivei in problem-solving.

  De asemenea, Luminita a depasit orice asteptare a mea, gasind solutia pe cale semantica. Nu ma gandeam ca se poate solutiona si pornind de la cuvant o asemenea problema „profund” vizuala! (Odata cu asta, marturisesc ca am sa-mi completez in agenda, pe acolo pe unde scriam despre obiceiul lui Einstein de a desena problemele exprimate in cuvinte, ca si vice-versa este valabila!) De altfel, analiza semantica a informatiei ar putea furniza indicii deosebit de importante in absolut orice situatie!!

  Sunteti buni! Am o companie selecta in acest coltisor si sunt onorat!

 9. VARIANTA sau fata nevazuta a imaginatiei
  Pe o masa, aranjati 12 litere in pozitia de mai jos. Trebuie sa mutati trei litere in alta pozitie, astfel incat sa obtineti cate 4 litere pe fiecare verticala si orizontala.

  A B C
  C A B
  B C A
  A B C

  Literele au grosimea de 1 centimetru!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!