A fi sau a nu fi un nou loc de munca?
Luarea deciziei de a părăsi locul de munca nu este o decizie ușoară. Aceasta nu este doar o decizie emoțională, cât implică și alți factori precum cei sociali sau financiari.
Cum îți poți da seama însă că este timpul să te gândești la un nou loc de munca?
- Nu mai înveți nimic nou
În momentul în care începi să simți că ai învățat tot ce puteai de la actualul loc de munca , te vei plictisi și munca de zi cu zi va deveni o corvoadă.
- Nu te mai duci cu plăcere
Indiferent de motivele care te făceau să te duci cu plăcere la acest loc de munca (fie mediul de lucru, colegii sau activitatea în sine), acum ele au dispărut și îți este din ce în ce mai greu să găsești ceva plăcut în a te duce la lucru.
- Mediul de lucru se schimbă
Mediul de lucru se poate schimba destul de des. Acest lucru nu este tocmai un dezavantaj, întrucât poate crea dinamism și noi provocări. Însă dacă mediul nu se schimbă conform așteptărilor tale, cel mai probabil este timpul să cauți alt mediu de lucru.
- Promisiuni nerespectate
Se poate întâmpla ca angajatorul să promită anumite lucruri la interviu precum promovarea după o anumită perioadă, o ofertă salarială mai avantajoasă, etc. În cazul în care aceste promisiuni nu sunt respectate, încrederea în angajator va scădea considerabil.
- Relația cu superiorii și colegii
Dacă relația cu superiorii sau colegii de lucru îți aduc mai multe neplăceri decât lucruri pozitive, cel mai probabil trebuie să cauți un nou loc de muncă care să-ți aducă satisfacție și în relațiile sociale.
Întrucât petrecem o bună parte din zi la locul de muncă, este important ca acesta să ne poată satisface în egală măsură nevoile sociale, financiare, cât și cele profesionale.
- Daune asupra sănătății
Vii de la serviciu cu dureri puternice de cap sau de spate? Nu mai ai chef de nimic după o zi de muncă? Sunt semnale foarte serioase, care trebuie să le iei în considerație. Dacă mediul de lucru este fizic-insuportabil pentru tine, mai bine renunță. Banii nu-ți vor restabili sănătatea.
- Lipsa de apreciere
Deseori, volumul de muncă pe care îl faci depășește cu mult obligațiunile stipulate în contract, iar competențele tale profesionale nu sunt valorificate sau prețuite la justa valoare. Mai rău, observi cum funcționează legile cumătrismului și angajații nu sunt promovați după merite, ci doar după interese sau legături de rudenie. Nu-ți pierde timpul într-o astfel de companie!
Dacă nu reușești să rezolvi problema prin discuții și argumente, mai bine să cauți un loc de munca potrivit pentru tine.