Acasa » Mentenanta instalatii HVAC – ce poti face singur si ce nu!

Mentenanta instalatii HVAC – ce poti face singur si ce nu!

Poti gasi instalatii HVAC la orice pas – acasa, la locul de munca sau la nivelul afacerii pe care o administrezi. Partea mai putin buna este faptul ca acest tip de instalatii se pot avaria destul de rapid – uneori chiar peste noapte. Chiar si schimbarile bruste de temperatura pot provoca schimbari care rezulta, de obicei, in nevoia de a apela la un service profesionist.

Apoi, partea cu adevarat neplacuta este ca majoritatea celor care au de-a face cu astfel de instalatii este de parere ca cele mai multe probleme pot fi rezolvate si in lipsa unui expert. Se ajunge astfel la mentenanta realizata in mod personal care, de obicei, este finalizata cu si mai multe probleme decat cele initiale!

Mentenanta instalatii HVAC – ce poti face singur?

Tot ceea ce poti face personal atunci cand vine vorba de mentenanta la nivelul instalatiilor HVAC este limitat la schimbarea bateriilor si filtrelor, dupa cum urmeaza:

  • Poti schimba personal bateriile termostatului si detectoarelor de monoxid de carbon. Acest lucru trebuie facut in mod regulat pentru a preveni situatiile neplacute;
  • Poti schimba personal filtrele accesibile ale unei instalatii HVAC. Daca nu stii unde se afla acestea, poti consulta oricand manualul utilizatorului (pe care ar trebui sa il ai in permanenta la dispozitie).

Asta este tot ceea ce poti si ar trebui sa faci de unul singur – nimic mai mult! Orice incercare de a rezolva o problema mai serioasa poate duce la daune si avarii mult mai grave.

Mentenanta instalatii HVAC – de ce sa nu faci lucruri singur?

Exista cateva motive esentiale pentru care bateriile si filtrele sunt singurele lucruri de care te poti atinge. Iata cateva dintre acestea:

  • Nu dispui de echipamentele si uneltele necesare pentru a realiza reparatii mai complexe – evident, daca nu dispui de trusa unui specialist in instalatii HVAC, atunci ar trebui sa stai departe de acestea, chiar daca planuiesti doar o inspectie vizuala;
  • Te expui riscului de electrocutare – anumite instalatii de tip HVAC necesita cuplarea la curent electric de intensitati mari. Astfel, simpla interactiune cu o parte avariata a instalatiei poate duce la electrocutare, lucru care nu vrei sa se intample nici atunci cand ai de-a face cu doar 220V;
  • Te expui riscului de contaminare chimica – unele instalatii utilizeaza agenti de refrigerare care sunt extrem de periculosi, mai ales in cazul contactului cu pielea. Mai mult decat atat, este posibil sa ai nevoie de certificare/atestare speciala pentru a putea gestiona agenti de refrigerare. Astfel, este recomandat sa stai departe de instalatiile tale HVAC si sa apelezi la un service profesionist.
instalatii HVAC

Ai nevoie de mentenanta instalatii HVAC chiar acum?

Daca raspunsul este da, atunci apeleaza imediat la FrigoTehnics – peste 17 ani de experienta in domeniul frigorific, 50 de specialisti gata sa iti repare instalatiile si peste 75 de clienti activi multumiti. FrigoTehnics, pe langa mentenanta preventiva si regulata, iti ofera acces si la alte servicii esentiale afacerilor care au nevoie de vreme rece, precum analiza, proiectare, montaj, instalare, monitorizare, interventii rapide si audit al consumului de energie electrica.

Pentru a continua sa ai o afacere cool, apeleaza la FrigoTehnics!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!