Acasa » Ne indreptam spre lumea foitei de aluminiu

Ne indreptam spre lumea foitei de aluminiu

Globalization is not something we can hold off or turn off… it is the economic equivalent of a force of nature – like wind or water.”
– Bill Clinton

Lumea viitorului apartine imaginii. Din cauza timpului care pare din ce in ce mai limitat, oamenii nu mai au timp sa descopere profunzimile decat in cazuri foarte speciale, cand sunt dispusi sa faca sacrificii pentru asta. Probabil ca astazi un om are timp in toata viata sa sa cunoasca cu adevarat un om, sau poate doi, insa atat. Relatiile dintre el si ceilalti vor fi intotdeauna superficiale, chiar daca niciunul dintre ei nu va accepta asta. Realitatea poate fi dura, insa doar daca o intelegem putem progresa.

In lumea de astazi imaginea este cel mai important atribut al individului. Esti perceput de cei din jurul tau prin intermediul aparentelor. Este imposibil sa te dezvalui, oamenii nu pot intelege aproape niciodata mecanismele ascunse. Vedem efectele, in timp ce cauzele raman ascunse adanc in noi. Reactiile se bazeaza aproape exclusiv pe presupuneri. Nu cunoastem totul de aceea completam spatiile libere prin imaginile celor ce ne sunt accesibili. Esenta nu conteaza atata timp cat nu putem ajunge la ea.

Iata de ce individul care doreste sa reuseasca trebuie sa ofere publicului ceea ce acesta vrea sa primeasca. Influenta vestilor proaste se va rasfrange asupra mesagerului, de aceea trebuie sa evitam intotdeauna aceste conjuncturi. Cei care vor sa invinga stiu ca trebuie sa isi creeze o imagine de invingatori.

Din cauza dezvoltarii frenetice, viata omului s-a transformat intr-o cursa nebuneasca. Nu putem schimba realitatea, evolutia nu poate fi oprita, ci trebuie sa ne adaptam, sa descoperim modalitati noi prin care sa ne apropiem de semenii nostri. Nu mai avem timp de tatonari, nu mai avem cum sa pretindem intelegere.

Inving cei care stiu sa lupte in orice conditii, fara sa isi puna intrebari inutile si fara sa apere principii absurde. Flexibilitatea este principala calitate a unui bun conducator. Daca vrei sa ii reprezinti pe cei din jurul tau trebuie sa stii cum sa ii asculti si mai ales cand sa tii cont de sfaturile si parerile lor.

Teoria propriu-zisa nu are nicio legatura cu practica. Poti construi sisteme, insa nu le suprapune experientei, nu incerca sa o bazezi pe aceasta din urma pe o constructie apriorica. Nu poti controla hazardul, nu poti impune un model functional inainte de a actiona. Fiecare gest, fiecare element exterior, te pot influenta. Fii gata sa iti schimbi teoria in orice moment si nimic nu te va mai surprinde, fii gata sa sesizezi oportunitatile si vei reusi sa gasesti calea sigura spre victorie.

Institutiile publice se concentreaza prea mult pe legi artificiale, care nu au nicio legatura cu dorintele oamenilor. Atat timp cat reprezinti majoritatea indivizilor, trebuie sa tii cont de parerea acesteia sau macar sa dai aceasta impresie. Invingatorul ramane intotdeauna singur daca nu stie sa-si imparta gloria cu ceilalti. Nu conteaza ca nu au niciun merit, nu conteaza ca superioritatea este de partea ta, maine se poate intampla orice. Fa intotdeauna aliante, gaseste punctele slabe si speculeaza-le.

Nu conteaza aproape niciodata valoarea intrinseca, calitatile tin exclusiv de context. In loc sa ne incrancenam aparand idei complexe fara nicio aplicabilitate practica ar trebui sa actionam. Sa explicam mai tarziu si sa facem acum, iata secretul succesului. Nu trebuie nici macar sa intelegem ceea ce facem. Totul este o problema de imagine.

Omul se bazeaza in primul rand pe sentimente. Teoriile trebuie sa fie imbracate in haine emotionante pentru a avea priza la public. Adeptii te vor urma pentru ca le poti oferi ceva, nu pentru ca teoria ta este perfect construita. Vidul nu poate fi contestat din punct de vedere teoretic, insa el nu atrage pe nimeni. Sa invatam sa ne promovam! Marketing, sau o noua forma de zen.

Sa renuntam la ipocrizie, sa ne stabilim un scop clar si sa facem totul pentru a-l atinge. Nu exista scuze, lumea apartine invingatorilor. Astazi, nu mai putem sa ajungem la miez decat foarte rar. Lacrimile sunt inutile. Sa ne intretinem mai bine coaja…

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Fratele meu, cum naiba de scrii articole asa de bune ? Si cel dinainte a fost tare…Serios, te invidiez…Super felicitari !

    Aproape ca nu mai am ce sa mai zic…o mostra de lume reala. Crud dar adevarat.

    Imagine, aparente, adaptare, emotii…asta e ceea ce aratam lumii – si ce vad altii la noi. Greu de transmis (si perceput) esenta interioara. Dar…mergem inainte !

  2. Ma bucur ca-ti plac astfel de seminarii de dezvoltare personala unde ai exemple concrete de oameni care au reusit si ai acces la principii de succes aplicabile si ma bucur ca le promovati.
    Poate ca noi, romanii, avem nevoie de astfel de informatii si exemple, de investitie „de la gat ,in sus” nu doar ” de la gat ,in jos” („papica”- gratare, bere…), astea fac diferenta intre cei care reusesc si cei care nu reusesc.
    Felicitari si daca tot vreti informatie de calitate si exemple pe masura va invit sa participati la un seminar de afaceri ,in Bucuresti, la Sala Palatului, in data de 27 septembrie, la ora 15.45.
    Multa inspiratie si spor la „deschis mintile” celor care vor mai mult de la viata!

  3. Probabil ca … aveti dreptate … in ipoteza de lucru … in demonstratie … dar la concluzii !!!
    Legat insa de „Sa renuntam la ipocrizie, sa ne stabilim un scop clar si sa facem totul pentru a-l atinge. Nu exista scuze, lumea apartine invingatorilor.” … despre ce ipocrizie este vorba? „Totul” nu este un cuvant prea greu?
    Si totusi … nu va este greu sa traiti in aceasta … interpretare a realitatii?
    Cu respect, Iuliana Corban

  4. Intr-adevar ne indreptam spre o lume din ce in ce mai superficiala. De fapt eu cred ca viteza de schimbare a societatii, ne impune sa ne adaptam foarte repede si nu ne mai ramane timp sa discernem, sa analizam, sa disecam, practic ajungem sa ne formam opinii prin prima impresie…si de fapt ce este prima impresia? Sentimente.
    Deci eu cred ca ponderea deciziilor emotionale a crescut si o sa creasca. Pentru ca intre logica si afectivitate, afectivitatea are avantajul vitezei ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!