Acasa » O viata de functii inalte

Pana la inceputul acestei crize economico-morale, era tot mai vizibil un fenomen ciudat si pagubos. Doua persoane mai ca nu puteau sa poarte o conversatie fara sa faca schimb de carti de vizita. Nu doar de numere de telefon sau de adrese de mail, ci de carti de vizita.

Cartonul pe care e mentionata functia detinuta de persoana in cauza. „Agent vanzari” suna destul de banal si prafuit. Asa a aparut functia de „Sales Executive”. Sau, in unele firme, direct „Account Manager”. Am intalnit si oameni de vanzari care pe cartea de vizita aveau „Brand Manager” sau „Business Developer”. Daca unui asemenea om ii spui „vanzator” il faci sa treaca printr-o adevarata tragi-comedie. Interesant.

Anii au trecut, lucrurile s-au schimbat in sistemul de invatamant si s-a ajuns la o alta situatie bizara. Astazi e la moda sa faci doua facultati. Si apoi, obligatoriu chiar, un master. Daca te gandesti bine, de ce sa nu dai si la doctorat? Sau la doua?

Discutia poate continua cu modul in care te distrezi sambata seara, in ce fel de cluburi mergi, cat de scumpa e bautura pe care ai comandat-o. Cum anume te imbraci? Cat au costat hainele tale? De asemenea, e un adevarat abuz la adresa legilor sociale daca nu esti inca abonat la colectiile de carti scoase pe piata de mai multe ziare. Mai intereseaza pe cineva cate dintre aceste carti sunt intr-adevar citite?

E bine sa faci doua sau chiar mai multe facultati. E bine sa ajungi CEO. E bine sa te imbraci frumos. E bine sa iti cumperi multe carti. Dar nu e deloc bine daca faci toate aceste lucruri doar pentru ca asa ai auzit ca „trebuie”.

Ceea ce trebuie cu adevarat e doar sa fii cinstit/a cu tine insuti/insati. E cea mai inalta functie din lume.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

10 răspunsuri

  1. Bine punctat; ai uitat sa mentionezi de sportul practicat de dragul etichetei (azi esti artist daca faci yoga, fitness, pilates, doar ca sa stie tot poporu si nu pentru ca-ti trebuie sport)-tinerii alearga doar pentru ca asa da bine, nu pentru ca simt nevoia fireasca de miscare. Si da, uite ca si calatoriile prin locuri exotice si putin populate (pe unde n-o fost Georgescu, sa-i arat io lui poze, sac!)…si nicidecum unde i-ar face omului cu adevarat placere sa-si ia un concediu…Foarte bine precizat si foarte just articolul tau: cinstea este intr-adevar cea mai inalta functie din lume.
    Pentru ca te poti trezi asa cum spui tu in functii inalte, cu nume care mai de care mai pompoase, doar ca asa da bine, dar nu e si ceea ce-ti doresti tu…si uite cum ajungi sa falsezi in orice-ai face. Si oricat te-ai da peste cap sa faci parte din clan, seara cand pui capul pe perna nu mai poti minti pe nimeni-atunci vei vedea cat esti intr-adevar de implinit in ceea ce faci. Daca sportul ti-o fost de folos, daca haina de firma ti-o fost necesara, daca beutura din club o fost chiar ce adreai de nerabdare sa bei or daca le-ai facut pe toate doar ca sa-ti dai in stamba. Pusi in situatia de a alege, ne comportam de cele mai multe ori imitand si copiind doar ca asa da bine.
    Chiar cateva ceasuri mai devreme am vazut un filmulet pe aceeasi tema pe vi-l care-l impartasec cu drag:

    http://www.youtube.com/watch?v=U3NgzQ9Pcsg

    Multumim de articol, merita impartasit la cat mai multi omuleti!

  2. Oooo, bine spus. Si stii cum e cu functiile astea inalte ?

    Multa spalare pe creier – care duce la multi bani, mult orgoliu, multa putere directionata eronat – si o moarte nasoala.

    Vezi Antonie Iorgovan, Ovidiu Musetescu, Radu Timofte.

    Cum (pana mea, scuzati expresia) sa fii plin de bani si sa mori de cancer ? Poti sa fii mai ‘prost’ de atat (ca sa ma exprim elegant)…Io cred ca poti…

    Cred ca o sa scriu si eu mai incolo pe tema asta…

  3. Nu e bine sa faci doua sau chiar mai multe facultati, fiindca scoala=indoctrinare – nu inveti lucrurile esentiale, ci doar ceea ce sistemul iti serveste pentru ca tu sa-l poti servi asa cum trebuie dupa ce termini specializarea.

    E bine sa te imbraci frumos si cu stil atata timp cat nu dai in snobism sau exagerari. Nu e bine sa iti cumperi multe carti daca nu le citesti. Adevaratele carti sunt rare, n-are rost sa ne umplem creierul cu toate aberatiile sau manipularile din majoritatea cartilor de pe piata. Multa mediocritate, putini autori cu adevarat geniali.

    Majoritatea oamenilor fac ce „trebuie” ca sa fie si ei „in randul lumii” – ma pufneste rasul la expresia asta fiindca ma intreb cum poate cineva sa-si doreasca sa intre in aceasta masa mediocra ? Oare nu e mai fascinant sa fii cat mai original si unic, nu tras la xerox dupa ceilalti ? Daca oamenii ar fi sinceri cu ei insisi, si-ar descoperi unicitatea si adevaratul eu neconditionat, iar „trebuie” nu ar mai exista.

  4. Ovidiu, ti-am citit mai multe articole, dar acesta rezoneaza cel mai bine cu mine.

    Una din cele mai des auzite stupizenii este indemnul „Fii spontan!”. Exact cum nu poti fi spontan daca ti se impune acest lucru, asa nu poti fi cu adevarat fericit traind dupa valorile impuse de altii.

    As mai avea de adaugat, dar nu ar face decat sa dilueze esenta mesajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!