Acasa » Parfum și personalitate – cum alegi aroma care te reprezintă?

Parfum și personalitate – cum alegi aroma care te reprezintă?

Există o conexiune între parfum și personalitatea unei persoane? La prima vedere, comparația pare oarecum frivolă, deoarece personalitatea cuprinde totalitatea valorilor și a caracteristicilor care ne definesc ca persoană, în timp ce aroma unui parfum poate fi comparată, mai degrabă, cu un accesoriu pe care îl înlocuim odată cu schimbarea anotimpului. Ei bine, simțul olfactiv cuprinde aproximativ 300 de gene active ale receptorilor, ce pot detecta mii de molecule ale unui parfum. Astfel, mirosul anumitor arome influențează în mare măsură efectele fiziologice ale dispoziției, nivelului de stres și ale capacității de lucru. 

Așadar, putem spune că personalitatea noastră un rol important în alegerea următorului parfum. Fie că ești o fire sociabilă, mereu dornică să construiești noi relații de prietenii cu cei din jur, fie că vrei să păstrezi o latură misterioasă pentru cei din jur, există anumite note aromate care îți vor influența starea de spirit.

Aromele florale – romantice și feminine

Apreciate îndeosebi de publicul feminin, parfumurile cu note florale au ca tonuri de bază trandafirul, iasomia, crinul, bujorul, lăcrămioara, tuberoza și lavanda. Astfel, parfumurile florale se potrivesc unei personalități deschise, sociabile și vesele, care îndrăznește să-și asume riscuri în fiecare zi. De cele mai multe ori, în compoziția parfumurilor de acest tip întâlnim combinații interesante de ingrediente, precum aromele floral – fructate pentru domnișoare sau floral – orientale recunoscute pentru amestecul îmbietor de flori cu miere, vanilie, lemn sau chihlimbar. Spre exemplu, apa de toaletă Versace Bright Crystal are la bază note intense de mosc, mahon și ambră, în timp ce inima parfumului este dominată de gingășia bujorului, lotusului și a magnoliei. 

Aromele orientale – senzuale și misterioase

Parfumurile orientale se diferențială de restul produselor prin intermediul mixului bogat și puternic de note intense: scorțișoară, piper, cuișoare, tămâie, ambră, chihlimbar, anason și lemn de santal. Întrucât aromele orientale sunt mai grele, pot fi purtate de o persoană a cărei personalitate puternică influențează indivizii din jur. Independente, ambițioase și impulsive, persoanele care aleg parfumuri senzuale cu note înțepătoare au o capacitate de concentrare analitică, orientare spre succes, caracteristici care subliniază capacitatea nativă de a fi lideri. 

Aromele citrice – ușoare și fresh

Dacă te încadrezi în rândul persoanelor care pun preț pe naturalețe și își găsesc energia chiar și în lucrurile mărunte, atunci parfumurile cu note dominante de portocală, mandarine, lămâie, bergamotă, grapefruit sau tei constituie opțiunea ideală pentru tine. O persoană optimistă, care se adaptează situațiilor întâlnite de-a lungul zilei și adoptă un stil de viață activ, va îndrăgi un parfum discret și răcoritor. Potrivit sezonului cald, parfumul cu note citrice are o rezistență scăzută, însă poate fi aplicat de câte ori simțiți nevoie unui refresh.

Aromele lemnoase – profunde și aromate 

O categorie populară mai ales în rândul bărbaților, baza unui parfum lemnos cuprinde note de cedru uscat, vetiver, stejar, conifere, pin luxuriant sau rășini lemnoase. Astfel, o personalitate caracterizată prin seriozitate, eleganță și discreție se va bucura de combinația dintre notele lemnoase ale lemnului de stejar, cu diferite tente florale, condimente sau ierburi. 

În cele din urmă, decizia finală în privința aromei preferate stă în mâinile tale. Încearcă mai multe parfumuri până când găsești notele care îți aduc bucurie și bună dispoziție!

Sursă foto: Shutterstock.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!