24

Partenerul de evolutie

Am scris recent despre etapele (si capcanele) unei relatii – indragostirea, negocierea si alegerea. Orice relatie se formeaza din acestea – si fie se termina (in foarte multe cazuri), fie continua cu disfunctionalitati trecute cu vederea, fie (in foarte putine cazuri) rezista in timp.

Insa mai exista o posibilitate – extrem de redusa, e adevarat, insa cea mai de dorit. E vorba de crearea, in mod constient, a unui „parteneriat pentru evolutie”.

De ce posibilitate redusa? Intrucat acest tip de relatie presupune prezenta unor persoane care nu numai ca se atrag si se plac (fizic si ca si personalitate), ci au si un nivel de constiinta ridicat si relativ apropiat. Un nivel care sa le permita atat depasirea propriului eu si crearea acelui „noi” (prin munca sustinuta) cat si permanenta cautare si „creare” de sine.

E vorba de un gen de putere interioara dincolo de normalul vietii cotidiene, ce se indreapta cu precadere catre dimensiuni ale cunoasterii specifice nivelelor avansate – practica energetica si alchimia interioara.

Acest gen de relatie („evolutionary duo”) se centreaza in jurul unui “program de viata” pe care cei doi si-l asuma de comun acord. Nu e ceva extrem de deosebit sau “pompos” – e vorba doar de o relatie ceva mai avansata decat traditionala institutie a casatoriei (ce presupune doar casa, copii, servici sau afaceri, concedii, alte activitati).

Accentul este pus pe crearea unei abordari spirituale a vietii si armonizarea propriei fiinte si apoi, impreuna cu celalalt, pe cat mai multe planuri; pe depasirea propriului ego, care distruge atat de multe relatii; pe scoaterea la iveala a sinelui autentic; si pe accederea prin practica spre transformarea energetica si alchimica interioara.

Putini oameni aleg insa sa vada viata astfel, din pacate. Si, chiar daca aleg asta, o relatie ce incepe sub aceasta „stea” nu este scutita de pericole. In principal intervin necunoasterea profunda de sine si a celuilalt, neaceptarea unor lucruri (uneori justificata), nerespectarea unor factori ce pot duce la despartire.

Multi nici nu realizeaza cat de importanti sunt. Referitor la motivul principal de acolo, energia rezultata in urma unei relatii sexuale sacre este cel mai important combustibil pentru transformare, si e inca putin cunoscuta. Si poate mai intervin si multi alti factori…

Poate fi gasirea partenerului de evolutie ceva ce tine si de destin? Acel „cineva” special care sa vada aspectele importante ale vietii la fel ca tine, in care sa ai suficienta incredere pentru a-ti da voie sa scoti din tine tot ce e mai bun? Tot ce se poate… insa ce urmeaza dupa aceea – posibilitatea de a reusi sa evolueze sau nu in cuplu – tine exclusiv de lucrul cu sine si impreuna.

Click Here to Leave a Comment Below 24 comments