16

Pe ultima turnanta

Gabriela Szabo a uimit o lume intreaga prin fenomenalul mod in care isi finaliza cursele. Desi parea invinsa, neajutorata si epuizata din punct de vedere fizic, Gabi isi distrugea adversarele la nivel mental. Era imposibil sa tii pasul cu ea in momentele decisive! Era aproape o fatalitate! Locul 1 apartinea in mod repetat unei singure sportive. Ani de zile in sir, Gabriela a condus echipajul devastat al sportului romanesc. Si in acelasi timp, mandria despicata a poporului roman.

Momentul in care se decide totul

Romanii s-au obisnuit sa repete in mod obsedant: “Am fost si eu foarte bun la vremea mea. Daca aveam putin mai mult noroc atunci, daca m-as fi concentrat mai mult, daca as fi fost mai pregatit si daca soarta nu ar fi fost atat de nedreapta cu mine, astazi eram si eu cunoscut.”

Ne blocam in momentele decisive.

In sport, politica ori educatie, tara noastra arata o labilitate psihica greu de incadrat intro-o categorie datatoare de sperante. Ne pierdem cu firea si tremuram tocmai atunci cand mai avem un pas de facut. Ne transformam in rudele sarace ale unor iepuri care stiu doar sa roada prin livezi sinistre si straine.

Cainii care ar trebui sa ne pazeasca de hoti sunt sugrumati de exemplul lasitatii pe care zi de zi il oferim cu fanatism. Avem roci pe covorul din casa. Niciodata nu se stie cui mai dorim sa-i spargem capul! Vedeti doar ca rata divorturilor se apropie de 50% si in Romania. Copiem de afara tot ce e mai rau. Poate ca ne vom copia si propria umbra. Sau vom deveni mai putin decat atat.

Incompetentii din politica sunt acompaniati de catre ignoranta generala in privinta mersului la vot. Si in acest sforait general, lunetistii care rup scaunele in Casa Poporului ne transforma existenta intr-un chiolhan si intr-o vanatoare de mistreti.

Cine sa ia atitudine? Tanara mama care ieri dimineata isi plesnea fiul la metrou? Parintii care stiu sa foloseasca doar cuvinte de genul “sa nu cumva sa mai”?! Ori profesorii care pretind ca te invata ce inseamna viata?

Ne pierdem in dispute si interese marunte

Iar cand vine ziua cea mare, ii dam cu piciorul precum unei mingi pline cu pietre. Ne fracturam picioarele si apoi spunem ca viata a fost cruda cu noi. Atat de cruda incat ne-am inghitit propria prostie si am devenit niste creaturi incapabile de a lua decizii. Atunci cand trebuie luate!

Romania a tradat in ambele razboaie mondiale. Reglajul fin la nivelul genei acestei tari pare imposibil de inlaturat. Doar daca nu cumva ne trezim si realizam ca nu ne putem baza doar pe inspiratie, vrajitoare si regrete. Increderea e un zambet ironic la adresa celor care te-au tinut pe loc.

Click Here to Leave a Comment Below 16 comments