Acasa » Personal branding: marketing tribal si ADD marketing

Personal branding: marketing tribal si ADD marketing

Vad doua tendinte in marketing: marketingul tribal si cel de tip ADD.

In marketingul tribal initiatorul creeaza o comunitate cu scopul de a loializa clientii. Despre asta vorbeste mult Seth Godin. Acesta este conceptul pe care s-a cladit proiectul BOOT Camp. Asta face McDonald’s cand isi atrage viitorii clienti cu McPuisor si cu jucarii “incluse” in pret. Ideea de comunitate este dupa opinia mea formula de marketing esentiala a viitorului.

In marketingul de tip ADD (Attention Deficit Disorder) marketerii se adapteaza la tendinta potentialilor clienti de a fi tot mai neatenti si nerabdatori. ADD este o disfunctie: deficitul de atentie. Pentru ca in era informatiei tot mai multi oameni o au, marketerii se adapteaza situatiei. Asa apare marketingul prin SMS, prin email la liste, prin Twitter si asa mai departe.

Ambele tipuri de marketing sunt necesare. ADD pentru atragerea atentiei, iar cel tribal pentru constructia unei retele de clienti loiali pe termen lung.

La ce ti-ar folosi informatia asta daca nu esti marketer?

La branding personal! Cand iti construiesti un “trib”, adica un “fun club”, ai o abordare de marketing tribal. Cand trimiti emailuri, dai telefoane sau te duci la conferinte pentru a-ti promova un proiect nou si a cunoaste oameni noi, ai o abordare ADD.

Ambele sunt utile.

Cu care sa incepi?

Cu prima! Fa-ti o lista cu prieteni, amici, clienti multumiti si consolideaza relatiile cu ei. Ei vor deveni ambasadorii tai. Fa din asta o prioritate!

Serveste-i si se vor simti dornici sa te serveasca. Se numeste reciprocitate.

Inspiratie!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!