34

Privind inainte cu speranta

Traim vremuri deosebite. Vremuri in care intreaga planeta are parte de nenumarate evenimente – pe care le putem privi ca si “probleme” sau ca si “provocari”.

Poate niciodata in istoria cunoscuta a omenirii nu a existat atat de multa manipulare, atat de mult control – dar nici atat de multe posibilitati de implinire personala. Practic, avem de ales intre doua extreme: a trai toata viata in ignoranta si a muri la fel; a evolua, ca si nivel de intelegere a mintii, energetic si spiritual. Niciodata aceste doua tendinte nu au fost mai evidente – si calea pe care o urmam depinde numai de noi.

Criza spirituala

Se tot vorbeste de criza economica in care ne aflam de cateva luni. Este o falsa problema – ea este doar un efect al agravarii crizei spirituale, de identitate prin care trece omenirea acum. Asa ca a incerca sa rezolvi criza economica prin masuri economice, sociale sau politice nu va duce la nici un rezultat valabil pe termen lung. (Einstein insusi spunea “Nu poti rezolva o problema pe nivelul la care a aparut. Trebuie sa urci la un nivel superior”). Va fi o “frectie la picior de lemn” care va inrautati lucrurile mai mult. Pana in punctul in care ele vor exploda.

La nivelele inalte ale politicii, economiei si stiintei mondiale deja se cunoaste ca explozia este inevitabila. Am ajuns intr-un punct in care tot ce s-a acumulat negativ se cere eliminat, acum mai mult ca niciodata. Se incearca amanarea inevitabilului si, poate, reducerea pierderilor – dar, sa nu ne culcam pe-o ureche, auto-distrugerea actualului mod de trai pe planeta este programata.

Mai sunt 3, 5, maxim 10 ani (cu sau fara “efectul anului 2012”) pana la momentul impactului – care, din pacate, ar putea fi devastator pentru majoritatea oamenilor, ce nu au aproape nici o cunostinta despre ce se intampla in lumea reala. Criza spirituala isi va fi indeplinit menirea… si va urma reconstructia.

Cele doua tendinte

Nu, nu e vorba de nici un sfarsit al lumii – ci de sfarsitul modului in care oamenii se privesc pe ei insisi, pamantul, universul, viata in ansamblu. Iar noul mod va fi bazat pe intelegerea mai deplina a principiilor vietii constiente, pe armonie, cinste si vitalitate. Si nu, nu veti gasi in mass-media oficiala informatii despre acest lucru. Nici macar despre varianta alternativa (suprimarea unei mari parti a populatiei prin vaccinuri, poluanti, radiatii, catastrofe etc., pentru ca restul sa fie mai usor de condus de catre o elita intangibila) nu veti gasi nimic…

Ambele variante vor fi ignorate, ridiculizate, privite ca utopii atat de mase cat, mai ales, de catre “varfurile” care au senzatia ca “stiu” ce se intampla. Dar singurii care pot cunoaste cu adevarat alternativele de viitor sunt cei care pot vedea cauzele in lumea non-fizica (nu cei ce “estimeaza” efectele in lumea fizica).

Bineinteles, si ei sunt ridiculizati si ignorati. Insa cine are urechi de auzit, aude ce au de spus. Iar ei ne-au “anuntat” vremurile reale ce vor veni. De fapt, cele doua drumuri din care avem de ales – libertatea sau sclavia. Depinde de fiecare dintre noi sa facem diferenta.

Se misca ceva!

Vorbind strict de tara noastra – si aici incepe sa se miste ceva. In sensul ca ambele tendinte capata vizibilitate din ce in ce mai mult – pentru cine are ochi sa le vada.

Pentru prima “alternativa” – cresterea pe piata a numarului de materiale informative despre actuala etapa de pe pamant – articole, carti, documentare, cursuri. In plus, si in mass-media oficiala au inceput sa apara “brese”, semn ca unii jurnalisti incep sa ia atitudine.

Nu mai departe de saptamana trecuta B1TV a prezentat Zeitgeist 1 (si l-a redifuzat acum 2 zile) – un eveniment uluitor si de neconceput cu 1 an in urma. Iar acum 1 luna si ceva, la OTV si Realitatea TV au fost prezentate scurte fragmente din Zeitgeist 2. Asteptam si speram sa urmeze si “continuarea” – Alex Jones, Chris Everard, David Icke, What the bleep… si altele… Oamenii incep sa se trezeasca si sa vada si alte nivele ale realitatii…

Campania de vaccinare a fetitelor impotriva cancerului de col uterin, intelegerea politica (si mai ales economica) intre cele 2 mari partide (total de neconceput cu 1 luna in urma), efectele crizei economice sunt doar cateva din “miscarile” celei de-a doua tendinte la noi. E de asteptat ca ele sa devina mai predominante anul viitor, tragandu-ne in iluzia “vremurilor rele”.

Oportunitatea de crestere

Insa, dupa cum spuneam, acolo unde pesimistii vad probleme, optimistii vad oportunitati. Practic, indiferent care versiune de viitor se va materializa (libertatea sau sclavia), evenimentele exterioare vor constitui un mediu extraordinar de “antrenament” pentru fiinta noastra interioara. Iar asta este ceea ce conteaza cel mai mult.

Atunci cand vezi lumea ca pe un mediu in care iti dezvalui constant si dezvolti puternic propria fiinta interioara, toate evenimentele sunt intampinate cu seninatate – si cele placute, si cele mai putin placute. Avem capacitatea de a depasi orice obstacol cautand forta in noi insine.

In acest fel, putem privi inainte cu speranta si putem contribui la aducerea unui nou nivel de constiinta pe pamant, prin ceea ce suntem in fiecare moment. Si asta va doresc tuturor!

Click Here to Leave a Comment Below 34 comments