Acasa » (Re)conectarea: un cadou nepretuit

(Re)conectarea: un cadou nepretuit

Saptamana trecuta Gabi povestea despre inceputul Empower Connect – ideea de a aduna laolalta oameni dornici de a impartasi ceva din propria poveste si dezvoltare. Treptat, conceptul a prins viata in mai multe orase mari si a devenit o „traditie” a fiecarui inceput de luna. Un cadou oferit de oameni unii altora.

Schimba lumea

Connect-ul din Bucuresti de la inceputul acestei luni a propus o tema indrazneata :) „Schimba lumea in 3 pasi”. Participantii au fost grupati in 3 echipe cu sarcina de a prezenta o idee de impact prin care lumea sa devina un loc mai bun, eu si Raluca, organizatoarea Connect, urmand a face parte din micul juriu care sa decida „castigatorii”. (Nu a fost sa fim 3, precum in juriul marilor concursuri „Romanii au talent” sau „X Factor”, dar ne-am descurcat :)).

Ca la orice intrecere care se respecta :), decizia finala a fost una dificila. Fiecare idee avand partile ei tari si fiind in egala masura importanta, am mers pana la urma pe calea de mijloc. Echipa nr. 1 a prezentat o idee cu accent pe aspectul teoretic si filozofic (de la schimbarea individuala catre cea globala). Echipa nr. 3 a venit cu aspectul practic (o inventie deosebita in tehnologie). Am ales echipa nr. 2 care le-a imbinat in egala masura: lantul uman de cadouri.

Da mai departe

Ideea nu este in esenta noua, avand legatura cu filmul Pay it forward. Imbucurator este ca miscarea a inceput si la noi. Destul de timid, insa putem face fiecare ceva pentru a o duce mai departe. (Si sper ca echipa nr. 2, daca citeste aceste randuri, sa fi inceput deja, demonstrand ca a meritat sa castige! :))

Un exemplu extraordinar al unui lant de cadouri l-am vazut in acest video plin de inspiratie numit Kindness Boomerang. Un act binevoitor al cuiva se intoarce catre el, dupa ce a trecut prin mai multe persoane. Si nu pentru ca asa a intentionat el, ci pentru ca o Forta mai inalta a decis astfel, fiind lege.

Lantul reconectarii

Daca suntem cu totii Una, asa cum inteleptii din vechime ne-au transmis iar noi acum ne trezim la aceasta realitate, atunci ceea ce oferi altuia iti oferi de fapt tie. Exact ca in clipul de mai sus, printr-un lant de intamplari aparent fara legatura, dar unite invizibil de „ceva”, dobandesti ceea ce daruiesti.

Si cel mai de pret lucru pe care il putem oferi este iubirea, esenta sufletului nostru. Dar cum sa o daruiesti fara s-o gasesti in tine? Si cum sa o gasesti pana nu ai iertat totul? Si cum sa ierti pana nu iti accepti viata asa cum este? Si cum sa accepti pana nu incepi sa traiesti in adevar si sa fii tu insuti?

E un lant de cadouri ale vietii prin care te reconectezi la viata. Adevar, acceptare, iertare, iubire – daruri de nepretuit ale existentei prin care fiecare suntem condusi pe „calea de mijloc”. O cale diferita pentru fiecare, evident… dar e important sa stim ca destinatia este aceeasi.

Iubirea se intoarce intotdeauna… de fapt, intotdeauna vei fi inconjurat de ea.

Kindness Boomerang

Priviti clipul video si dati mai departe:

Nu vezi clipul de mai sus direct in RSS sau email? Click aici pentru a-l vedea in articol.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Ideea este foarte frumoasa, insa aplicarea ei nu este asa de rapida ca in clip.
    Eu unul cred ca mai aproape de realitate este zicala ” Fa binele fara sa astepti vreodata raplata pentru el”.
    Din experienta mea am constatat ca si binele si raul se intorc pana la urma la cel care le-a facut si chiar merita sa faci bine fara sa tii socoteala.

  2. Apropo de ce se intoarce la tine, fie bine, fie rau. Putem asimila orice fapta pe care o facem cu transmiterea unui fax in univers. Intotdeauna la cealalta persoana ajunge o copie. Originalul INTOTDEAUNA ramane la noi. :D Si atunci? Ce preferi sa tii tu in propria ograda? Cred ca trebuie sa ne gandim de 2 ori inainte de a face o fapta. La urma urmei noi traim cu noi si cu fapta pe care o facem. Deasta se spune ca e foarte greu de multe ori sa traiesti cu constiinta patata!

  3. Un exemplu:
    O femeie rămâne văduvă. Ea locuiește în aceeași curte cu cumnata și cumnatul ei. Cumnata o obligă să demoleze un perete al casei pentru a-și mări spațiul din fața casei cu o suprafață de 1 m (!!) x 4 m! Face scandal după scandal până când văduva ajunge să ia un credit de 40.000 RON de la Bancă și demolează peretele cu pricina. Cumnata nu e mulțumită. Vrea gard între cele două case și își construiește un gard din plăci metalice perforate. Gardul care ar trebui să împartă conform legii cele două proprietăți nu-i lasă însă loc să intre cu mașina în curte. Văduva îi cedează din suprafața ei de teren o fâșie de 1 m x 8 m! Cumnata face gardul și are acces cu mașina în curte dar tot nu e mulțumită. Dărâmă gardul metalic și își construiește unul din plăci de beton mai înalt. Văduva își plantează flori în fața casei. O floare perenă crește înaltă și depășește înălțimea gardului. Cumnata intră la văduvă în grădină și i-o rupe. Văduva o lasă și acceptă și florile plantate de cumnată lângă zidul casei sale. Cumnata face scandal după scandal. Nu e mulțumită. Sub pretextul că aruncă apă la flori aruncă apă și pe peretele văduvei, se spală pe dinți lângă peretele văduvei și scuipă pe perete, pune urechea pe peretele văduvei și ascultă…râzând în față celor care din întâmplare o văd. Soțul ei face tot ce spune ea chiar se repede la văduvă de câte ori îi spune soția…
    E o poveste din păcate reală în care nu sunt implicată direct dar care se desfășoară în fața mea ca film urât. Asta e lumea reală. Oricât a încercat văduva să fie bună cumnata ei a reacționat cu mai multă răutate. Partea cea mai rea e că răul și ura din ea l-a contaminat și pe soțul ei care o urmează întotdeauna.
    Cum ar trebui să reacționeze cei din preajma lor? Să fie ipocriți și să le dea Bună ziua! zâmbind? Să se prefacă și să-i trateze ca pe niște persoane cumsecade?
    Uneori oamenii distrug în jurul lor tot ce pot lăudându-se în același timp cu calitățile pe care ei cred că le au.
    Cei care fac bine și așteaptă răsplată greșesc. E ca și când aș da un cadou și aș spune cât a costat și când aș vrea să primesc un cadou cel puțin la fel de valoros.

    Mi-a plăcut videoclipul. Am remarcat că unii nu spuneau nici măcar mulțumesc dar făceau și ei ulterior o faptă bună.

  4. Ce am inteles eu din acest articol si film: sa faci un gest frumos pentru cineva, oricine. Acest dar (gestul frumos) se va intoarce la tine la un moment dat intr-o forma sau alta. Asta fara ca tu, atunci cand faci gestul, sa astepti rasplata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!