Acasa » Reducerea poluarii fonice prin izolatia termica a casei

Reducerea poluarii fonice prin izolatia termica a casei

Traim intr-un mediu din ce in ce mai agitat, aglomerat si din pacate poluat. In orasele mari din tara incepe deja sa se simta toate efectele negative ale urbanizarii excesive din trecut. Daca atunci a avut loc o urbanizare masiva, in prezent, din ce in ce mai multe familii se gandesc cum sa se retraga la periferia orasului sau la o casuta mica intr-un sat vecin. Se observa in jurul nostru ideea de a evada din oras. O mare parte dintre familiile cu copii (de cele mai multe ori) isi doresc sa renunte la confortul orasului in schimbul unui aer mai curat, unui mediu mai sanatos, unui drum mai putin aglomerat. Cele mai multe familii aleg sa-si construiasca o casuta mica fie la periferia orasului, fie intr-un mic sat din apropiere.

Dar oare care ar fi solutia daca nu putem renunta atat de usor la modul nostru de viata pe care deja il avem, nu putem evada la o casuta de la perifia orasului sau sa ne izolam la sat? Unele familii nu au posibilitatea aceasta si din pacate, poluarea fonica din oras le creaza un mediu si mai stresant cand ajung acasa, in locul unui mediu relaxant in care sa se odihneasca la finalul unei zile pline.

Principalele surse de zgomot care intra in casa ar putea fi evitate daca am avea o locuinta bine izolata. Acest lucru este posibil daca casa sau apartamentul ar fi izolat prin izolatii cu spuma izolatoare. Sunetul care vine din exterior cum ar fi traficul, vecinii mai galagiosi, televizorul ce se aude dintr-o camera in alta, zgomotul din baie, cat si altele, ar putea fi minimizate daca s-ar face o izolatie calitativa a peretilor apartamentului.

Pe langa avantajul de a opri sunetele din exterior, spuma izolatoare sigilează complet suprafețele și reduce schimbul de aer cu exteriorul. Pe termen lung se va observa reducerea consturilor la intretinere cat si la facturi datorita faptului ca se mentine o temperatură constantă în casă atat vara cat si iarna. Vara veti apela din ce in ce mai rar la aerul conditionat si desigur iarna se va mentine constant caldura deja existenta din casa. Prin urmare vor fi bani economisiti cat si liniste in casa, fara sunete stresante din exterior.

Cum facem asta?

Una dintre modalitatile cele mai eficiente este izolarea peretilor cu spuma izolatoare de la Isoterm.

Daca apelati la izolatii cu spuma izolatoare, veti avea parte de multiple avantaje:

  • este singurul material izolator din lume care protejează 100% de condens si mucegai, chiar si fără folie anti-condens,
  • are o rezistenta de pana la 80 de ani, nu se degradeaza in timp in comparatie cu vata bazaltica sau celuloză,
  • este singurul material care poate elimina 100% punțile termice și pierderile de aer,
  • reducerea facturilor la energie cu 40-50 % pe an,
  • 7 cm grosime in plus la peretii vecinilor, nu vor mai permite diferitelor surse de zgomot sa patrunda in camere,
  • fiind un material solid și compact spuma poliuretanică nu lasă loc alergenilor și a altor substanțe din exterior să pătrundă în casă.

Apeland la o izolatie termica pentru casa sau apartamentul tau veti avea parte doar de beneficii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!