Acasa » Reguli de design interior pe care trebuie să le cunoașteți

Reguli de design interior pe care trebuie să le cunoașteți

Cei mai mulți dintre noi avem o oarecare idee despre ceea ce ne dorim în materie de design interior – am văzut suficiente reviste, emisiuni TV, site-uri online și magazine de mobilier pentru a cunoaște stilul preferat (sau cel puțin ce nu vrem în camera noastră). Dar procesele de amenajări interioare necesită mai mult decât un simț estetic pentru a defini proporții corecte, iar regulile de proiectare sunt la fel de importante. Puteți cumpăra cel mai frumos candelabru din lume, dar dacă dimensiunea este greșită pentru spațiu, va arăta nepotrivit – garantat.

Deci, care sunt cele mai importante reguli de design interior care nu pot fi încălcate? Vom discuta despre această enigmă, cu scopul de a aduce mai multă claritate asupra subiectului. Aceste reguli sunt standard pentru un motiv. Niciodată să nu vizitați un magazin de mobilier fără a avea în vedere aceste reguli – iar camerele dumneavoastră vor arăta întotdeauna de înaltă calitate.

Regula 3/3 verticală în design interior 

Această regulă 3/3 verticală vine de la designerul Mark McCauley, care a subliniat conceptul în cartea sa, Terapia culorilor acasă: Soluții din viața reală pentru adăugarea culorilor în viața ta.

Conceptul lui McCauley funcționează astfel: dacă luăm natura drept model, cele mai închise culori sunt găsite spre pământ (gândiți-vă la ierburi în nuanțe întunecate, pietre, etc). Între timp, tonurile medii ale copacilor și ale plantelor ar fi în mijloc. Culorile cerului sunt în partea superioară a cadrului.

În opinia sa, un design interior elegant va funcționa în același mod, cu cea mai întunecată umbră din partea de jos, o umbră medie în mijloc și cea mai deschisă culoare deasupra. Acesta poate fi un punct de plecare util pentru cei care încearcă să formeze o paletă de culori. Poate funcționa atât cu nuanțe colorate, cât și cu nuanțe monocrome.

Regula 10-30-60 în design interior

 Odată ce ați decis culorile pe care le veți utiliza, este timpul să stabiliți ce rol va juca fiecare nuanță în designul dumneavoastră. Aici intră regulă 10-30-60. Prin această regulă, veți reuși să alegeți o nuanță dominantă, o nuanță secundară și o culoare de accent.

După cum sugerează și numele acestei reguli, nuanța dominantă va acoperi aproximativ 60% din cameră. Deoarece joacă un rol atât de important în designul camerei, poate doriți ca aceasta să fie culoarea cea mai neutră. Nuanța dominantă este o alegere bună pentru elemente precum pereți și podele. Apoi, culoarea secundară poate fi un pic mai îndrăzneață și este de obicei potrivită pentru mobilier. În cele din urmă, culoarea de accent este alegerea cea mai îndrăzneață și poate fi găsită în accesorii.

Luați fotografia de mai sus ca exemplu. Deoarece culoarea albă ocupa cea mai mare parte a camerei, aceasta este în mod evident nuanța dominantă. Între timp, galbenul de muștar găsit în scaune și pernele de accent este o alegere solidă pentru o culoare secundară. Peretele accentului albastru este, fără îndoială, cel mai îndrăzneț.Reguli de design interior

Design interior – Regula celor trei

După ce aveți culorile sub control, este timpul să vă uitați la accesorii. Am vorbit despre importanța designului suprafețelor și a grupării pieselor de accent.

Grupările în numere impare generează un interes vizual mai mare decât grupările în numere pare. În special, trei reprezintă numărul ideal pentru un grup, spre deosebire de unul, cinci sau chiar șapte.

Atunci când selectați elemente pentru gruparea dumneavoastră, asigurați-vă că acestea sunt suficient de diferite pentru a crea interes vizual în timp ce păstrați în continuare un fir comun. Luați imaginea de mai sus, de exemplu. În timp ce toate accesoriile au forme diferite, ele au culori similare.Reguli de design interior

Design interior – Cumpărarea scaunelor

Nu este nimic mai rău decât să vă așezați undeva și să nu vă încapă picioarele sub masă sau să aveți o insulă de bucătărie care să vă ajungă până la bărbie. Aceste măsurători sunt adesea trecute cu vederea în camere și restaurante de pretutindeni. Înălțimea tipică a scaunelor pentru mese este de 50 cm.

Atunci când amestecați și potriviți diferite piese de mobilă pentru bucătărie, asigurați-vă că păstrați aceste sugestii importante în minte, astfel încât nimeni să nu se simtă inconfortabil la masă. Același lucru este valabil și atunci când alegeți un scaun de bar (77 cm) său scaun de tejghea (61 cm).Reguli de design interior

Design interior – Perdele suspendate

Când montați perdelele, plasați bară de perdea la 15 cm lățime și 30 cm înălțime deasupra cadrului ferestrei. Aceasta va face ca ferestrele să pară mai mari și maximizează lumina naturală – mai ales în lunile calde de vară, când doriți să lăsați toată lumina în casă.Reguli de design interior

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!