Acasa » Resurse pe care le ai la indemana ca sa fii un autodidact mai bun

Resurse pe care le ai la indemana ca sa fii un autodidact mai bun

Sa fii autodidact inseamna sa inveti singur (self-learning) anumite lucruri, fara a apela la ajutorul profesorilor sau a unor cursuri formale. 

Mai mult sau mai putin, toti tindem sa fim autodidacti, iar in prezent poti sa inveti singur foarte multe lucruri. Cu putina curiozitate si motivatie poti sa devii un autodidact mai bun, alegand sa faci zilnic cate un pas spre atingerea acestui obiectiv. Iata cateva resurse care sa te ajute in acest demers:

Cursuri online si aplicatii mobile

Cursurile online sunt la mare cautare, fiind accesibile de pe orice laptop sau calculator cu acces la internet. Avantajul cursurilor online este ca le poti parcurge in propriul tau ritm, astfel incat sa asimilezi toate informatiile necesare dezvoltarii tale personale. Pe langa asta, poti obtine certificate de finalizare a cursurilor, ce pot fi apreciate in cariera ta profesionala.

Ai la dispozitie mii de cursuri online, din aproape toate domeniile de interes. Una dintre cele mai cunoscute platforme in acest sens este Udemy. Aici vei gasi si cursuri disponibile in mod gratuit, dar poti beneficia si de anumite oferte la cele care se platesc. 

Daca vrei sa incepi sa inveti o limba straina, poti incepe initial cu aplicatii eficiente si interactive, precum Duolingo. 

Carti si ebook-uri

Este evident faptul ca cititul te va ajuta sa devii un autodidact mai bun si nu numai. Chiar daca nu ai timp suficient pentru asta, poti merge pe principiul „un capitol pe zi”. Este o metoda buna prin care poti sa termini lecturarea unei carti, cu toate ca ai multe activitati zilnice. 

Alege sa citesti frecvent din domeniile tale de interes, pentru a-ti imbunatati si consolida cunostintele si pasiunile. De exemplu, daca esti interesat sa afli mai multe despre cunoasterea omului si a sensului vietii, alege sa citesti carti de filosofie

Mai poti apela si la materiale de tip ebook lansate de diversi specialisti si oameni influenti din anumite domenii. Ebook-urile pot fi un prim pas in a invata ceva nou. 

Conferinte TED si workshop-uri 

„Idei care merita promovate”, cam pe asta se bazeaza conferintele TED. De la stiinta si business, pana la dezvoltare personala si probleme globale, acest tip de discutii publice, relativ scurte, merita atentia ta, mai ales ca reprezinta o resursa gratuita. De multe ori, poti gasi idei si perspective in a invata si aborda inteligent anumite aspecte din viata.

Evenimentele de tip workshop sunt de asemenea foarte utile in procesul de autoinvatare. Un workshop dureaza, de regula, mai putin decat un curs standard si abordeaza mai intensiv si  mai interactiv un anumit subiect dintr-un topic mai larg. Este o resursa excelenta daca vrei sa inveti lucruri noi, intr-un timp foarte scurt.

Podcasturi

Tehnologia ne ajuta, trebuie doar sa stii sa-ti selectezi sursele de informare corecte si relevante pentru tine. Timpul petrecut acultand un podcast poate fi o investitie foarte buna in a descoperi persoane si subiecte aflate in aria ta de interes. 

De multe ori, vei da peste experiente relevante si abordari practice care sa te incurajeze in demersul tau de a invata si actiona in a face un anumit lucru. Avantajul podcastului este ca poate fi ascultat si in situatiile in care vrei sa-ti valorifici la maximum timpul disponibil, cum ar fi in drumul tau de la munca spre casa. Poti arunca o privire pe Google Podcasts. 

Clipuri de tipul “How to…”

Youtube este o platforma video cu mare potential in a te invata sa faci pas cu pas lucruri practice, de unul singur. Poate cel mai bun exemplu in acest sens sunt tutorialele din diferite domenii care sunt incarcate pe Youtube.

Asadar, fie ca pornesti de la zero, fie ca nu ai inca toate cunostintele necesare despre un anumit lucru, clipurile video pot fi de mare folos in procesul tau de autoinvatare. Poate fi vorba despre amenajarea locuintei, cum sa utilizezi un program de desen grafic sau cum sa te initiezi in arta de a face cocktail-uri. 

O dezvoltare personala buna are la baza aceasta forma de invatare, care nu face altceva decat sa completeze restul studiilor sau informatiilor deja stiute. In acelasi timp, poti aborda subiecte complet noi, care sunt de interes pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!