Acasa » Care este diferența dintre o bormașină și o mașina de înșurubat?

Care este diferența dintre o bormașină și o mașina de înșurubat?

Vrei să ai atelierul tău ca să nu mai fie nevoie să împrumuți mereu sculele de la vecini? Primul pas ar fi să îți achiziționezi o mașină de găurit (dacă vorbim de varianta clasică cu fir) sau de o mașină de găurit și însurubat (dacă vorbim de varianta cu acumulatori). De asemenea, o masină de înșurubat cu impact ar putea să te scutească de câteva drumuri la vulcanizare și să îți schimbi singur cauciucurile de la mașină acasă. Și acum să vedem care este diferența dintre o mașină de gaurit și o mașină de însurubat. Să le luam pe rând.

Bormașinasau mașina de găurit.

Indiferent dacă este cu fir sau cu acumulatori, de-a lungul timpului tehnologia a avansat foarte mult. Dacă la început bormașina putea fi folosită doar la activități limitate, în ziua de astăzi, această este principala unealtă pe care ar trebui să o ai acasă. Nu se știe niciodată când vrea soția să agațe un tablou pe perete, nu-i așa?

Dacă o utilizezi în regim hobby sau semi-profesional, adică nu zilnic, o mașina de găurit cu o putere de până la 900 W o să îți fie mai mult decât suficientă. Dacă dispui de ceva mai mulți bani sau ai de gând să o folosești constant la un proiect cel mai bine ar fi să iei în calcul ca aceasta să ai aibă și turație reglabilă și trepte de schimbare a cuplului, dar să aibă și percuție dacă urmează să o folosești pentru străpungeri în lemn cu accesorii de dimensiuni mai mari, găurire în metal cu burghie în trepte, găurire în zidărie etc. Deschiderea mandrinei poate fi de 10 sau de 13 mm, ceea ce înseamnă ca poți să folosești accesorii care au diametrul tijei egal cu deschiderea pe care o are mandrina. Dacă mandrina este rapidă este cu atât mai bine deoarece nu mai ai nevoie de chei suplimentare.

Șurubelnița sau mașina de înșurubat.

Mașina de înșurubat fără impact are o mișcare rotativă simplă și se folosește de obicei la asamblarea mobilei.

Șurubelnița cu impact se folosește în general la mecanică, acolo unde este nevoie de înșurubarea sau deșurubarea piulițelor, șuruburilor metrice, ceea ce înseamnă că este nevoie de o forță mai mare și de un control mai bun. Masinile de înșurubat cu impact se găsesc în mai multe variante: pătrat (se folosesc în special pentru utilizarea cheilor tubulare fără adaptor) și hexagon (se folosesc în special cu capete de însurubare sau chei tubulare cu tija hexagonală) de diferite dimensiuni. Dacă în cazul bormașinilor găsești multe variante și cu fir, în cazul șurubelnițelor electrice, recomandarea are fi să alegi una cu acumulatori. Ideal ar fi să cumperi o bormașină, indiferent dacă este sau nu cu percuție și o mașina de înșurubat cu/fără impact de la același brand și cu acumulatori din aceeași clasă de tensiune ca să îi poți folosi cu ambele tipuri de mașini și să poți lucra cu ele oriunde fără probleme (atunci când ai nevoie să lucrezi deasupra capului sau pe acoperiș sau în diverse locuri în care nu dispui de alimentare la curent).

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!