Acasa » Sa invatam de la floarea de lotus

Sa invatam de la floarea de lotus

O floare dintre toate imi atrage atentia in mod special datorita frumusetii ei distincte si, mai presus de toate, datorita conotatiei spirituale. In India, floarea de lotus este considerata sacra, reprezentand inaltarea spirituala din mijlocul lumii materiale. Este fiinta umana care, desi traieste in lumea materiala, reuseste sa radiaze frumusete si spiritualitate in jur.

Floarea de lotus are radacini adanc infipte in mal, ridicandu-se la suprafata baltilor murdare. Creste la suprafata apei, pastrandu-se neintinata si maiestuoasa in mijlocul mizeriei.

Doua provocari

Prima: nu stim cum sa facem fata mediului exterior si ne impotmolim cu usurinta in namolul mintii, pierzand viziunea florii de lotus. Cea de-a doua se refera la reactia neechilibrata in fata lumii materiale cand suntem prinsi in mrejele unei spiritualitati false, ignorandu-ne radacinile lumesti si pierdandu-ne in vise. Ambele conditii sunt adevarate obstacole in calea dezvoltarii spirituale pentru ca isi au radacinile in neputinta noastra de a ne indrepta atentia spre interior.

In primul caz, daca mergem in profunzime, vedem cat potential nefolosit exista. Cand ne limitam posibilitatile, nu facem altceva decat sa amanam si sa uitam care este scopul nostru real. Ne inecam intr-un pahar cu apa pentru ca nu putem percepe esenta noastra reala.

In cel de-al doilea caz, mergem la cealalta extrema si reactionam ca si cand am uita ca lumea este invatatorul nostru. Alegem sa credem ca a trai in lumea materiala este rau. Sentimentul de vinovatie ne face sa uram situatiile pe care nu le abordam cu echilibru mental.

Nu este gresit sa traiesti in lumea materiala

Situatiile de viata nu ar trebui respinse, ci primite cu bratele deschise, ramanand in momentul prezent si insusindu-ne lectiile de viata oferite. Aceste experiente nu pot fi evitate, ci trebuie infruntate cu echilibru.

Trebuie sa ne amintim ca materia este la fel de importanta si ca la adevarata spiritualitate se ajunge doar prin gasirea unui echilibru intre materie si spirit. Viata materiala este invatatura care ne ajuta sa crestem catre scopul spiritual.

Aceasta este lectia pe care am invatat-o de la floarea de lotus: sa capat radacini adanci, sa cresc din pamant si sa-mi indrept bratele catre cer. Yoga si tehnicile de meditatie sunt instrumente menite sa ne creeze radacini, sa ne ajute sa crestem din namolul mintii si sa ajungem la adevarata noastra esenta interioara.

Acest articol special este scris de Swami Muktidharma Saraswati (Noua Zeelanda), mentor spiritual si speaker inspirational recunoscut la nivel mondial, cu 16 ani de training in India si 40 de ani de experienta Satyananda Yoga. Vino sa il intalnesti pe Swami Muktidharma la evenimentele de dezvoltare personala sustinute in Bucuresti pe 27 si 28 iulie.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!