Acasa » Scenariu pentru angajare pe timp de criza

Scenariu pentru angajare pe timp de criza

Am scris acum ceva vreme un articol in care detaliam cativa pasi pe care i-am aplicat atunci cand mi-am cautat un loc de munca. Acest articol s-a numit In cautarea unui loc de munca.

Unul din pasii mentionati acolo este “Ce imi doresc?”. Inspirat fiind de comunicarea cu o persoana care isi cauta activ de munca in perioada aceasta, mi-a venit o idee pe care o voi impartasi si cu voi.

Sa zicem ca Maria isi cauta de munca. Ea, ca si multi altii in perioada asta care isi cauta un loc de munca, se confrunta cu:

  1. lipsa de sustinere din partea cunoscutilor pentru ca oricui ii este greu sa fie optimist cand vede ce se intampla in jur;
  2. multe refuzuri sau chiar si lipsa cu desavarsire a unui raspuns atunci cand aplica pentru un loc de munca;
  3. sfaturi pe care le primeste de a incerca si altceva, sa isi extinda cat mai mult tipurile de pozitii pe care le “vaneaza”.

Toate acestea, si multe alte lucruri prin care trece Maria, sau oricine care isi cauta un loc de munca si deja de minim 2-3 luni nu a gasit ceva, conduc la o scadere a increderii in sine.

Aceasta scadere a increderii in sine face sa fie din ce in ce mai greu ca Maria sa isi dea seama ce isi doreste. Deja nevoile de baza sunt puternic puse in pericol din lipsa unei surse de venit si atunci numai la jobul pe care si-l doreste nu mai poate sa se gandeasca.

Dar, in acelasi timp renuntarea Mariei la lucrurile pe care si le doreste cu adevarat nu fac decat sa ii scada sansele de a gasi ceva. Da, pentru ca, cu cat cauta lucruri pe care nu si le doreste, cu atat motivatia si puterea ei de persuasiune sunt din ce in ce mai scazute.

Si asa, incet-incet, Maria se indeparteaza de ea, de un posibil loc de munca pe care si l-ar dori, de fapt, se indeparteaza de aproape orice posibilitate de a isi gasi orice tip de loc de munca.

Deci, un exercitiu pentru situatii oarecum disperate, ar suna cam asa.

Primul document: Imagineaza-ti angajatorul ideal ce are acum ca deschidere in companie exact jobul la care visezi. Scrie-i o scrisoare de motivatie (intentie) prin care sa vada ca tu esti cea mai potrivita persoana pentru job.

Al doilea document: Mai fa un document cu anuntul, asa cum ar arata el pe un site de joburi pentru acest post (in anunt descrie compania si fa o prezentare in doua propozitii a pozitiei si apoi mentioneaza responsabilitatile si cerintele cheie, precum si detalii despre oferta salariala).

Al treilea document: Pe langa astea, CV-ul va trebui sa fie aranjat ca sa sustina scrisoarea de intentie.

Acest pachet de 3 documente se ataseaza la un email de trimis unui prieten bun pentru feedback, prieten caruia Maria i se poate adresa ca si cum el ar fi de fapt angajatorul.

Ce poate sa genereze acest mic exercitiu? Poate sa aprinda o lumanare oarecum stinsa: Speranta.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Mi se pare un exercitiu foarte bun :) Am trecut si eu prin acelasi lucru ca „Maria” si intr-adevar increderea in sine este pusa la grea incercare si scade considerabil adesea – pacat ca nu am citit postul asta mai devreme ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!