Raspunde dezastrului provocat de inundatii!

Empower sustine eforturile Habitat for Humanity pentru a raspunde dezastrului provocat de inundatiile masive din 2010. Asociatia Habitat for Humanity Romania demareaza campania nationala de strangere de fonduri pentru interventia de reconstructie a locuintelor afectate.

Intentia Habitat for Humanity este de a interveni sustenabil pe termen mediu prin reconstructii, reabilitari, renovari de locuinte pentru un numar de peste 400 de familii sarace din localitatile afectate, precum si consiliere, asistenta tehnica, suport in coordonarea reconstructiei, gestionarea si distribuirea de materiale si unelte de constructii pentru alte aproximativ 3.000 de familii.

Fondurile necesare pentru interventiile preconizate se ridica la aproximativ 2,5 milioane de EUR.

Experientele trecute

Intre 2005 si 2009 Habitat pentru Umanitate a intervenit imediat in cazul dezastrelor naturale petrecute in tara noastra si a ajutat un numar de aproape 700 de familii din judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt cu reconstructii de locuinte alaturi de parteneri ca UNICEF, USAID, Petrom, ArcelorMittal, dar si importanti donatori individuali.

In cadrul celui mai recent proiect de reconstructie dupa inundatii, in toamna 2008 – primavara 2009, la Doljesti Neamt, Habitat for Humanity a reconstruit 110 locuinte in parteneriat cu Guvernul Romaniei si cu sprijinul substantial al Petrom.

La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat victimele dezastrelor din Tailanda si Indonezia din ultimii ani si in prezent reconstruieste locuintele a 50.000 de familii ramase pe drumuri in urma cutremurului de la inceputul acestui an din Haiti.

Ce poti face TU?

Habitat for Humanity Romania incurajeaza pe fiecare sa fie alaturi de familiile sarace al caror destin a fost grav afectat de inundatii. Exista mai multe modalitati de a ajuta:

 • donatii in bani:
  Habitat for Humanity Romania, CUI 15391896
  Aleea Motilor, Bl. AN6, Ap. 8
  Beius, Bihor 415200, Romania
  Cont IBAN RO30 ABNA 0500 2641 0038 6614, deschis in RON/EUR/USD la RBS Bank, Oradea
 • donatii on-line pe www.habitat.ro (tranzactie securizata);
 • donatii in materiale de constructie, inchiriere gratuita de vehicule de transport marfa, servicii gratuite de cazare, masa sau transport pentru voluntari;
 • voluntariat corporatist sau individual la reconstructia locuintelor afectate.

Spune mai departe!

Si foarte important: spune mai departe altora despre aceasta campanie Habitat sustinuta de Empower! Trimite linkul acestei pagini in lista ta de adrese de email, spune colegilor, prietenilor si membrilor din familia ta. Oricine poate ajuta, chiar daca doar sa spuna mai departe!

Sprijinul sub orice forma este binevenit pentru cei care se afla in nevoie. Solidaritatea umana este un lucru care nu poate fi cuantificat, insa poate fi constientizat. Prin actiunea voastra readuceti speranta pe chipurile celor ce si-au vazut distrusa munca de o viata fara vina lor.

Va multumim in numele acestor familii aflate in pragul disperarii!

Echipa Habitat for Humanity Romania impreuna cu echipa Empower

Contact (Habitat): Petruta Pacuraru, Coordonator comunicare, Habitat for Humanity Romania, 0728 979 939, petruta.pacuraru@habitat.ro.

Contact (Empower): Iulia Gherghe, PR Manager, Asociatia Empower Romania, 0726 704 026, iulia.gherghe@empower.ro.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments