10

Schimbare Pozitiva

Cand vorbim despre schimbare prima reactie este de teama. Oare ce ma asteapta? Va fi mai bine? Va fi mai rau? De ce nu stiu ce se va intampla?! Atunci mai bine aleg sa raman pe loc macar stiu ce se intampla chiar daca nu mi-e bine.

ALEG sa NU fac o schimbare pentru ca eu STIU ca la ora 10 seful va tipa la mine, ALEG sa NU fac o schimbare pentru ca STIU ca sotul meu ma inseala si sunt nefericita dar STIU cum e acea nefericire, ALEG sa nu ma implic intr-o relatie pentru ca STIU cum e sa fii singur(a) etc. Eu presupun ca schimbarea inseamna ceva rau/greu, schimbarea inseamna in primul rand ceva NOU, diferit fata de cum erai obisnuit.

Constanta anului acesta a fost schimbarea, schimbarea mea in interior iar acum a venit momentul sa schimb si contextul pentru ca eu nu mai sunt aceeasi. Nu e de ajuns sa intelegem ca suntem altii, ca am evoluat ci atunci cand simtim asta trebuie sa si actionam astfel incat schimbarea pe care o simtim in interior sa se produca si in exterior.

TOTI trecem prin asta: nu mai esti aceeasi persoana care s-a angajat in acea firma, nu mai esti aceeasi persoana care a intrat in acea relatie etc. Poti decide daca imbratisezi schimbarea sau alegi sa dormi prin viata anesteziindu-ti durerile, nefericirea, frustrarile etc.

Cand e vorba sa schimbi ceva in viata ta iti spui: N-AM TIMP ACUM! Sunt foarte ocupat. Oamenii adesea dorm prin viata, e mult mai usor… insa cand o sa ajungi la 60 de ani si te vei uita in urma nu iti vei aminti mare lucru… pentru ca ai dormit. Oare iti va placea sa traiesti sentimentul asta? Cu siguranta NU!

Eu m-am schimbat si evident ca si activitatea mea profesionala s-a schimbat. Am pornit pe un drum, acela al unei firme care face consultanta, coaching si training… insa m-am trezit ca lucrurile nu merg asa cum mi-am dorit. Eu m-am schimbat axandu-ma mult pe coaching si fiind alaturi de oameni atunci cand isi doreau o schimbare. Activitatea mea a luat o intorsatura ce avea mai putin legatura cu „strategia” si „consultanta”.

Ceea ce am schimbat in interior striga o schimbare in exterior si asta a insemnat renuntarea la firma. Nu va socati, nu imi e rusine sa recunosc asta si nu fac decat sa ma reinventez. :) Da, nu imi doream o anumita cifra de afaceri si nici sa devin antreprenorul anului. Si da, contextul economic nu mi-a fost deloc favorabil.

Cel mai important insa e ca simteam ca ma indepartez de drumul meu si ca pot face mult mai mult. E simplu: poti fi ca o floare frumoasa pe care in loc sa o pui la lumina o pui intr-un colt unde intri foarte rar si uiti de ea. Daca ai fi pus-o la lumina, i-ar fi placut, tu ai fi admirat-o, ai fi ingrijit-o iar ea ar fi inflorit si s-ar fi bucurat. Asa suntem si noi, ne putem descoperi misiunea profesionala insa avem nevoie si de contextul in care sa inflorim.

Asta am facut eu… pentru ca ceea ce imi doresc este sa ii ajut pe altii in momentul schimbarii. NU vor fi singuri si e important sa inteleaga asta. Asadar de la sfarsitul lunii ianuarie ma veti gasi sub brandul de SCHIMBARE POZITIVA.

Schimbarea Pozitiva

Schimbarea Pozitiva

Voi face in continuare coaching, workshopuri si voi promova grupuri de suport (pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca, pentru cei divortati, pentru parinti, pentru gravidute, pentru studenti). Aceste activitati, sustinute de mine si colaboratorii mei, vor avea loc in Cluj Napoca insa eu voi fi in cautare de colaboratori si in marile orase din tara (de la sfarsitul lunii ianuarie veti gasi mai multe informatii pe site).

Din momentul in care am luat aceasta decizie in viata mea au aparut oameni care au aceeasi viziune (si e doar inceputul) si ma bucur sa ma simt din nou pe drumul meu. Haideti sa nu mai spunem ca nu avem timp, pentru noi, pentru schimbare, pentru a avea viata pe care ne-o dorim. Haideti sa privim viata prin ochii curiosi ai copilului care chiar daca nu stie ce il asteapta e bucuros, si da, are de ce sa fie bucuros.

Sunt convinsa ca sub numele de Schimbare Pozitiva vom putea fi alaturi de oamenii care s-au trezit si vor sa aibe viata pe care si-o doresc. Asta e dorinta mea si cei care vreti sa ma sustineti in acest demers sunteti bineveniti. Cel putin cred ca Mosu’ m-a auzit. :)

Click Here to Leave a Comment Below 10 comments