Acasa » Silueta dreptunghiulara

Silueta dreptunghiulara

Majoritatea barbatilor au o astfel de silueta, cu umeri, torace, talie si solduri aproximativ egale. Chiar daca cei cu o astfel de silueta isi doresc sa fi fost mai triunghiulari, pentru a parea mai masculini, vreau sa le dau o veste buna. Barbatul cu aceasta forma are o mai mare posibilitate de optiune cand isi alege stilurile vestimentare pentru ca acest tip de corp nu are nici o dimensiune extrema.

Sugestii pentru silueta dreptunghiulara:

 • pentru a-ti crea o imagine mai dinamica, alege haina care sa-ti dea aparenta unei jumatati superioare mai late;
 • daca esti suplu, iti stau bine sacourile la 2 randuri si slituri laterale;
 • daca esti solid, iti recomand sacourile la un rand cu slit la spate;
 • sacoul potrivit este cel cu revere lungi (la doi nasturi), tiv unghiular sau rotunjit si buzunare cu clape;
 • pantalonii pot fi cu falduri simple sau duble, cu piciorul drept;
 • cureau o poti purta si la vedere si acoperita.

Silueta robusta

Aceasta forma este „destul de dreptunghiulara”, dar are forme rotunjite. Poate sa apartina unui barbat care in trecut a fost triunghiular sau dreptunghiular si care s-a ingrasat, sau unui barbat cu oase mari, cu o infatisare mai solida.

Acest tip de barbat poate fi scund sau inalt dar, de regula, are gatul, bratele si picioarele mai groase. Este silueta care necesita cea mai atentie pentru a obtine o imagine atractiva.

Sugestii pentru silueta robusta/rotunjita:

 • evita hainele cu taieturi foarte ascutite deoarece acestea sunt in contrast cu silueta ta rotunjita si nu te avantajeaza;
 • evita sacourile la 2 randuri, care te dezavantajeaza cel mai mult – mai ales cand sacoul este descheiat, cantitatea dubla de tesatura din fata te face sa pari de doua ori mai lat decat esti in realitate;
 • alege un costum la un rand, fara slituri, tivul rotunjit, buzunare fara clape, cu revere moderate ca latime, la 4 nasturi;
 • sa nu faci greseala sa crezi ca silueta ta cu solduri/posterior mai mari necesita pantaloni cu falduri – pentru tine pantalonii ideali sunt cei cu fata dreapta, fara pense sau falduri si cu piciorul drept;
 • sunt potrivite culorile inchise si dungile;
 • alge materiale cu textura fina care drapeaza frumos si nu sunt rigide;
 • spune un „nu” hotarat materialelor lucioase sau stralucitoare.

Un punct nevralgic al costumului este latimea reverului. Regula care trebuie respectata cu strictete este urmatoarea: reverul are latimea maxima admisa cat jumatate din latimea pieptului masurata de la gulerul sacoului pana la extrmitatea exterioara a umarului.

In general o latime mult mai mare sau mai mica produce dezechilibru optic. De asemenea, latimea reverelor trebuie sa fie direct proportionala cu latimea bustului purtatorului. O persoana masiva va alge un sacou cu revere mai late decat una cu toracele mai mic. De asemenea cravata corect aleasa trebuie sa aibe latimea comparabila cu cea a reverelor.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!