Acasa » Tranzactii imobiliare: Flip that House!

Tranzactii imobiliare: Flip that House!

Desi nu am vazut inca nici un episod, vreau sa va semnalez un documentar (ce ar putea fi foarte interesant) de pe canalul Discovery Travel and Living: Flip That House – tradus „Tranzactii imobiliare”. Iata descrierea oficiala:

Tranzactii imobiliare: Beverly. Nebunia tranzactiilor imobiliare derulate de cei care cumpara case, le renoveaza si le vand pentru profit. Urmarim procesul de la achizitie si „lifting” pana la rezultatul final.

Am vazut luni un episod din acest serial. Protagonisti erau un cuplu, fosti agenti imobiliari, care se ocupau cu fixingul (flipping spun ei, de fapt flipping e preluarea unei proprietati pentru revinzare rapida, uneori fara incheierea unui contract definitiv, ci blocarea proprietatii cu un contract provizoriu si revinzarea in termen – probabil voi scrie un ebook despre aceasta tehnica).

In acel episod, cei doi au cumparat o proprietate high end (din partea de sus a pietei) intr-un cartier rezidential, cu putin peste un milion de dolari, apoi au renovat-o (cu costuri de 85.000 dolari) si o propuneau spre vanzare pentru un profit de 100.000+ dolari.

Trecand peste detaliile episodului, va prezint minusurile si plusurile serialului.

Minusuri:

 • unitatile de masura sunt americane si traducatorul face o treaba mai putin profesionista in convertirea lor din sistemul englezesc in cel metric;
 • exemplele sunt din piata americana care in marea majoritate a cazurilor are putine corespondente cu cea romaneasca, incepand cu tipul constructiilor si terminand cu profilul cumparatorilor;
 • preturile lor sunt mult mai mari decat cele din Europa, atat la proprietati cat si la materiale si manopera, deci cifrele nu trebuie luate ca valoare absoluta ci procentuale.

Plusuri:

 • e vorba de oameni reali, situatii reale; se confrunta cu probleme cu care s-ar confrunta orice investitor ce face fixing, indiferent de locatia lui geografica (alegerea proprietatii, alegerea aspectelor ce trebuie imbunatatite la proprietate, bugetarea, aprovizionare, contractarea muncitorilor, alegerea materialelor etc.);
 • sunt multe tips & triks (ponturi) pe care le divulga in timpul emisiunii, multe dintre ele aparute ca urmare a experientei in domeniu;
 • arata situatia adevarata: daca vrei profit trebuie sa pui mana, sa fii pe santier, sa ceri calitate de la muncitori si asa mai departe;
 • elementele bugetarii sunt dezbatute in amanunt, aceasta fiind o lectie pretioasa pentru investitor.

Per ansamblu, eu recomand cu caldura serialul, mai mult de atat, va propun sa inregistrati episoadele si sa le vizionati de mai multe ori. Astfel veti putea intra in „pielea” personajelor, veti simti ce inseamna sa fii investitor.

Inainte de a viziona serialul ar fi bine sa cititi ebook-ul meu Fixingul imobiliar.

Detalii despre documentar gasiti aici, unde sunt disponibile titlurile celor zece episoade si imagini inainte si dupa flipping.

Documentarul apare zilnic (cred…) in jurul orei 15.00, duminica sunt doua episoade. Va rog sa consultati programele TV pentru detalii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

 1. Salut!
  mă număr şi eu printre cei care urmăresc fugitiv această emisiune şi pot spune că de multe ori m-am gândit că pe viitor nu-i o idee chiar atât de rea şi se poate aplica şi în Romania (bineînţeles, după ce se mai educă piaţa).
  aş vrea, dacă se poate, să iei legătura cu mine pentru a îţi propune o modalitate de promovare a ebook-ului scris de tine. Doar ce am terminat de redactat un articol în care prezentam succesul unui străin care la fel ca şi tine, a scris un ebook, pe care l-a promovat într-o manieră inovativă, care i-a adus în doar 24 de ore aproximativ 1500 de cititori.
  aşadar, dacă eşti interesat, ia legătura cu mine. e vorba de-o idee şi-i gratuită, nu cer bani pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!