13

Un defect mare de tot

Limbajul de lemn impamantenit de ani de zile nu inceteaza sa ma uimeasca. Se tot spune ca e bine sa ne lepadam defectele si sa devenim simbolul perfectiunii umane. „Sa fim un exemplu” pentru cei din jur. Sa nu avem pic de ura fata de nimeni. Sa nu ne evervam niciodata. Sa mancam doar legume. Chipurile, toate lucrurile astea ne-ar face „oameni mai buni”. Fata de cine? Cu ce scop? Cu ce satisfactii?

In urma cu cativa ani mi se spunea ca e un adevarat delict sa ma uit dupa o fata „care are prieten”. Apoi, ca nu e frumos sa pun la indoiala moralitatea unui anumit preot, desi faptele erau evidente intr-o anumita directie. Nu cred in lista de lecturi pentru vacanta pe care o primesc elevii. Nu cred in ministrii de Finante numiti politic si care ar trebui sa scoata tara din criza economica.

Cred in disciplina si in constanta. In nevoia de a avea continuitate in munca si rezultate. Dar ma enerveaza permanentele tentative de castrare a personalitatii. Vad asta zi de zi in jurul meu. Treaba asta cum ca oamenii cu multe calitati si putine defecte au si cele mai bune rezultate e ca zicala aia cu fetele care prefera baietii cuminti. :)

E cunoscut faptul ca imi place foarte mult sportul. De ani de zile s-a tot observat un lucru cert. Sportivii linistiti nu sunt neaparat si cei mai buni. Valoarea tine de alte lucruri mult mai putin observabile la o prima vedere decat ora de culcare.

Oamenii sunt iubiti pentru intregul lor comportament

Un defect imens valoreaza in anumite situatii mult mai mult decat zece calitati. Nu e vorba ca sustin defectele sau lucruri de genul asta. E vorba despre faptul ca avem pareri simpliste de multe ori despre tot ceea ce se petrece cu noi si in jurul nostru.

Citesc in perioada asta cartea „Hannibal” de Thomas Harris. Daca si in cazul lui Marian Cozma s-ar fi gasit macar 2 oameni precum Hannibal Lecter, atunci am fi trait intr-o lume mai buna. Si nu am mai astepta sa fim aparati de catre niste politisti care nu isi mai vad bocancii din cauza burtiii.

Am mai spus-o de o mie de ori. Sunt plin de defecte. Si treaba asta nu poate fi rezolvata de nicio educatie din lume. Pentru ca eu nu vreau asta.

Click Here to Leave a Comment Below 13 comments