Warning: Constant AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 130

Warning: Constant SECURE_AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 131

Warning: Constant LOGGED_IN_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 132

Warning: Constant NONCE_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 133

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 45

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 46

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 47

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 48

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 49

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 50

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 51
Vindecarea porneste din centru - empower.ro
Acasa » Vindecarea porneste din centru

Vindecarea porneste din centru

Va place masajul? Fie ca e doar pentru relaxare sau, mai ales, pentru un scop terapeutic, multi dintre noi apreciem virtutile sale. Si exact la acest scop de vindecare ne vom referi. Intrucat, pe langa masajul terapeutic clasic, exista un alt tip mai putin cunoscut la noi: masajul organelor interne (chi nei tsang).

Masajul Chi Nei Tsang provine din traditia medicinei chineze si inseamna lucrul cu energia (Chi) asupra organelor interne (Nei Tsang). El consta in stimularea, prin masaj direct, a ficatului, rinichilor, splinei, pancreasului, stomacului, intestinelor pentru insanatosirea si vitalizarea lor. Pe langa acestea, un rol deosebit de important il are masajul in jurul ombilicului, “centrul” fiintei. De aici porneste vindecarea, dupa cum vom vedea mai jos.

Ombilicul

Se pare ca, dupa momentul conceptiei, primele celule ale nou-nascutului se formeaza in ombilic (“centrul”), iar celelalte parti ale corpului se dezvolta in spirala in jurul lor. Astfel, ombilicul este conectat direct cu orice alta parte a corpului si lucrand asupra sa putem influenta intreg organismul.

Zona ombilicului si zona aflata la 3-4 degete latime sub ea reprezinta de fapt “centrul de greutate”, centrul energetic principal al nostru – numita de chinezi Tan Tien. In acesta zona se “intersecteaza” mai multe “cai” ce transporta energia in corp, energie ce se concentreaza in acest loc. Din pacate, la fel ca intr-o gara supra-aglomerata, se produc numeroase “blocaje de circulatie”.

Si astfel rezulta, in timp, acumulari de tensiuni, de emotii, pe care poate nu le simtim la nivel energetic. Corpul insa ne ofera tot timpul un semnal – constipatia, de exemplu, e un rezultat al blocajelor din ombilic si Tan Tien.

Dimpotriva, detensionarea, deblocarea acestei zone prin miscari specifice elimina toxinele de la nivelul fizic, precum si emotiile negative stocate. Si asta deoarece, descurcand “ghemul de fire” din centru si punand ordine in caile de circulatie, energia curata poate fi transmisa eficient catre organe si alte sisteme, hranindu-le si vitalizandu-le.

Organe si emotii

Pe langa zona ombilicului si Tan Tien-ului, acest masaj vizeaza si organele interne principale. Detoxifierea lor produsa la nivel fizic este insotita de vindecare si la nivel emotional.

Si asta deoarece fiecare organ este “sediul” unor emotii specifice: mania, furia, gelozia stocate in ficat; ura, nerabdarea din inima; ingrijorarea, neincrederea din splina; tristetea, depresia din plamani; frica, agitatia, stresul stocate in rinichi.

Toate acestea sunt treptat “scoase” din noi, actionand direct asupra organului fizic. Si sunt inlocuite cu emotiile constructive, care ne ofera vitalitate. Bunatatea, generozitatea in ficat; iubirea, bucuria, aprecierea in inima; cinstea, increderea, deschiderea in splina; curajul, simtul dreptatii in plamani, blandetea, linistea in rinichi.

Pe langa tratamentul pentru altii Chi Nei Tsang inseamna, de asemenea, si auto-masaj. Oricine poate invata sa isi aplice singur cateva tehnici simple, insotite de o stare si o atitudine mentala potrivita. Mai multe despre Chi Nei Tsang in cursul din 2-3 mai.

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

7 răspunsuri

  1. Foarte interesant articolul tau, Marius! Culmea, acelasi lucru ni l-a spus saptamana asta si instructoarea la cursul de Pilates, legat de zona ombilicului ca fiind centrul fiintei noastre si fiindca marea majoritate a exercitiilor de Pilates se lucreaza cu un abdomen ferm, bine controlat si cu mare grija la respiratie, zona ombilicului e zona de maxima putere a fiintei noastre; ne-a zis ca intreaga putere a fiintei e concentrata in aceasta zona. Si-acum vin sa citesc articolul tau- foarte interesant! Sa stii ca nu dadeam prea mare importanta acestor aspecte, sunt constienta ca ele exista, doar ca nu mi-am focusat niciodata atentia catre ele; pana mai ieri pt mine erau ca o alta „lume” efectiv pe care nu prea aveam chef s-o aprofundez; nu stiu daca articolul tau ma face sa-mi doresc sa aflu mai multe, dar cert e ca multe lucruri se explica altfel acum pt mine si-mi place tare mult cum explici catre finalul articolului despre emotii corelate cu diferite organe si modul in care putem controla noi eliminarea unora si inlocuirea cu cele benefice; acum are sens si se explica multe; sa stii ca-mi place tare mult articolul tau, mai ales ca l-ai prezentat fara neaparat sa „indoctrinezi”, permitand celor mai putin familiari cu topicul sa patrunda treptat si cu o minte deschisa in astfel de „taine”;
    iar exemplul cu constipatia e sincer pe testate, chiar imi facuse cineva astfel de masaj, nu stiu daca pe post de „leacuri babesti”, cert e ca prietena mea n-avea habar de chi nei tsang, centre de energie si altele asemenea. Si culmea, n-a fost nevoie de multa presiune: fuse un masaj lejer si foarte repede eficient. Dupa cum spuneam multe se explica si asta ma face sa mai vreau sa mai citesc articole de la tine. Si, ca sa citam o mare persoana importanta si draga mie: „Inspiratie!”
    Multumesc de articol!

  2. Si eu multumesc. Da, sa stii ca functioneaza – nu doar pentru constipatie. Ci si pentru partea emotionala – vindecarea se produce ‘pe nesimtite’. Citeste mai multe si in link-ul de la sfarsit.

  3. Qigong este o cale care implica si eliminarea energiei patogene bing qi ,trebuie sa simti energie,sa Crezi ca o simti ,sa o directionezi cu miscari fizice sau cu mintea ,sunt pasi facuti pe un drum care nu se sfarseste niciodata…multumesc pentru ceea ce si faci si Esti!

  4. Cursul se mai tine in 1-2 august la Constanta si 8-9 august la Galati (Andrew Fretwell vine doar in aceste orase). Daca te intereseaza vreuna din date, te pun in legatura cu organizatorii de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.