Acasa » 2010 – o treapta din scara vietii tale

2010 – o treapta din scara vietii tale

Suntem inca in ianuarie si este momentul pentru planuri, vise, dorinte, ambitii…

Incotro ne indreptam in 2010?

Pentru ca acestea sa prinda viata, prima intrebare la care avem nevoie sa raspundem este “Incotro ne indreptam in acest an?”. Ce este acest an pentru noi, ce semnificatia aduce el in anii vietii noastre? Raspunsul este evident personal. De exemplu, daca imprumutam termeni din arhitectura, poate fi un an in care “torn fundatia” sau un an de “consolidare pentru structura de rezistenta” sau un an de “decoratiuni interioare”…

Dar la fel cum orice constructie exista mai intai in mintea arhitectului, si noi avem nevoie sa dam viata acestui an mai intai in propria imaginatie.

Fie si pentru ca dupa cum spunea Einstein:

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea.

Si astfel, desi suntem la inceputul anului, ne putem adresa intrebarea “Cum va fi viata noastra la 31 decembrie 2010?”. Iar pentru a raspunde, putem folosim capacitatea extraordinara a creierului nostru de a lucra cu imagini, de a asculta sunetele si dialogul interior si de a simti.

Filmul anului 2010

Putem sa “vedem” finalul acestui an. Sa ne vedem pe “covorul rosu”, fiind la 31 decembrie 2010 ceea ce ne dorim cu adevarat. Vizualizam un film in desfasurare in care noi si implinirea noastra suntem “actorii principali”. Un film in culorile si luminozitatea potrivita noua. Cu sonor. Auzind conversatiile dorite, cu muzica preferata. In miscare, cu arome imbietoare. Cu oameni si emotii placute…

Avem acum in minte dar si in inima finalul acestui an. Si putem decide sa petrecem fiecare zi din 2010 astfel incat sa contribuie la acest scop.

Stephen Covey foloseste o metafora foarte interesanta, spunand ca degeaba depunem foarte mult efort in a urca pe o scara, daca scara nu este sprijinita pe zidul potrivit. Prinsi in tumultul vietii de zi cu zi, este posibil sa fim foarte ocupati, obositi, tensionati si totusi sa nu fim in directia corecta. Si este relativ usor sa cadem in aceasta capcana – a munci din ce in ce mai mult, a fi din ce in ce mai aglomerati, a urca din ce in ce mai sus catre un succes care nu reprezinta ceea ce ne dorim cu adevarat.

Daca scara este sprijinita pe un zid gresit, in mod evident, fiecare pas ne apropie de locul in care nu vrem sa fim. Si de aceea, din cand in cand, in 2010, ne putem opri si intreba: ”Urcam in directia potrivita?”

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

7 răspunsuri

  1. perfecta dreptate,,,,oare incotro ne indreptam in acest an?????cu ajutorul lui dzeu sper sa imi sprijin scara pe acel zid rezistent al succesului,,fie ca drumul vietii sa fie usor pt toti,,,,,,,,pupici

  2. eu am fost nevoita sa ma opresc si sa ma imi pun aceasta intrebare:”si acum…incotro?”
    ….inca mai caut….

  3. viata este un drum continuu,,,,uneori suntem la intersectii si ne uitam dezorientati incotro sa o apucam,,,,foarte grea decizie,,,,zguduitoare chiar pt cei care se gasesc acolo,,,unii se intorc de unde au plecat,,altii aleg directii,,cei fara inima cladesc pe suferinta unora,,dar oare ce ne asteapta la capatul drumului ales?????lacrimi?sau biruinta??

  4. Draga Raluca, am vrut doar sa-ti spun ca recunosc articolele tale imediat (sunt abonata si in mailuri autorul apare la final de articol) pentru ca ma simt de parca le-ai scrie special pentru mine. Cand incep sa am feelingul ala de „dadada”, imi zic „sigur e Raluca Mohanu”!
    Si-ti multumesc :)

  5. @Stefanna: Frumos si Adevarat!
    @ Simona: Cred ca e foarte bine din cand in cand sa ne oprim si sa ne adresam aceasta intrebare…
    @ Smilla: Multumesc si eu! Ma bucur ca simti asa!

  6. Norocul oamenilor ca mai exista oameni . Norocul acelor oameni depinde de cat de mult doresc ca la anul sa treaca in primul rand . Si uite asa se ingroasa randul oamenilor !

  7. Eu le spuneam unor prieteni ca e nevoie sa indrazneasca sa viseze. Numai asa vor avea curajul sa intinda mana si sa-si prinda visele in palme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!