11

5 sfaturi pentru a slabi 5 kg in 5 luni

Da, ai citit bine! Nu s-a strecurat nicio greseala in titlu. Acest articol nu este despre 15 sfaturi pentru a slabi 15 kilograme in 15 zile (ridicol, cate un sfat pentru fiecare kilogram pierdut zilnic). Daca am scrie astfel de articole nu am fi cu nimic mai buni decat zecile si sutele de retete si produse nutritive miraculoase care promit rezultate aberante.

Urmatoarele 5 sfaturi sunt scrise din experienta proprie. Da, tinand cont foarte serios de urmatoarele sfaturi, am slabit in 5 luni 5 kilograme, atingandu-mi astfel targetul de 75 kg, cu o luna mai devreme decat planuisem. Illud ab homine factum ab altero fieri potest.

1. Mananca des dar putin. Prin des inteleg de 5-6 ori pe zi, tot la 2-3 ore. Putin insemamna ca nu trebuie sa simti senzatia de om cu burta plina. Trebuie sa iti aranjezi in asa fel portiile de mancare incat sa nu te saturi dintr-o singura portie. Cu timpul (nu uita, ai 5 luni la dispozitie), stomacul tau se va micsora si, incet, incet, senzatia de foame constanta va disparea.

2. Mananca 4-5 portii de fructe pe zi. Practic, termina fiecare masa frugala cu un fruct. Variaza de fiecare data fructele.

3. Fa cel putin o ora de exercitii fizice intense pe zi. Intens inseamna ca nu mergi la sala de forta ca sa socializezi cu staff-ul si nici sa vorbesti la telefon. Timp de cel putin o ora trebuie sa transpiri continuu. Bineinteles, intre seturile de exercitii, nu uita sa faci scurte pauze de odihna si de hidratare. Evita energizantele minune! Apa imbuteliata este de ajuns.

4. Serveste ultima masa a zilei inainte de ora 7 PM. Dar, daca iti este foarte foame, potoleste-ti ravna cu un pahar de lapte, un iaurt sau un suc natural de portocale (stors de tine, ca sa fii sigur ce bei). O banana inainte de culcare nu numai ca iti va umple stomacul cu mancare solida, dar si potasiul pe care corpul il va extrage din banana te va ajuta la prevenirea crampelor musculare (pe care este posibil sa le ai datorita efortului fizic depus peste zi si/sau a dezhidratarii).

5. Fara zahar si ulei. Stiu ca tot ce e dulce e delicios si tot ce a gatit in ulei e si mai delicios. Dar, pentru fiecare din caloriile acumulate de la cartofii prajiti mancati la pranz si de la prajitura servita dupa cina, va trebui sa depui si mai mult efort a doua zi la sala de sport.

In concluzie, fa sport mult, mamanca putin, des, cu multe fructe, fara zahar si ulei, inainte de ora 7 PM. Nu va voi spune ca este usor, dar va voi spune ca nu este imposibil!

Inchei cu traducerea in engleza a frazei din latina mentionata la inceputul articolului: „What one man can do, another can do”, rostita de personajul lui Anthony Hopkins in filmul The Edge (1997), pentru a-l convinge pe un om sa lupte cu un urs grizzly.

Click Here to Leave a Comment Below 11 comments