Acasa » 6 tipuri de ceai verde și secretele lor

6 tipuri de ceai verde și secretele lor

Dacă vă doriți să adăugați ceai verde în dieta dumneavoastră zilnică și sunteți puțin confuz în privința diferitelor tipuri de ceai verde disponibile, iar o plimbare la un magazin de ceaiuri, cu nenumăratele sale opțiuni, poate fi copleșitoare, articolul acesta vă poate ajuta să alegeți ceaiul potrivit.

Alegerea celui mai bun ceai verde

 Este aproape întotdeauna cel mai bine să alegeți ceaiul frunze pentru a obține maximum de beneficii în ceea ce privește sănătatea. Nu numai că veți obține o ceașcă de ceai superior, ci veți obține, de asemenea, cele mai mari concentrații de polifenoli cu proprietățile lor deosebit de importante pentru organism.

În primul rând, veți dori să luați în considerare prețul. Vă vine să credeți că cel mai scump ceai verde din Cartea Recordurilor Mondiale de la Guinness costă 3.000 de dolari pe kilogram? Desigur, acesta este un ceai verde chinezesc foarte rar. Nu aveți nevoie de un ceai rar pentru a obține un gust bun.

Trei tipuri de ceaiuri verzi aromate la prețuri accesibile

1) Ceaiul verde pudră

Ceaiul provine din China și există sub forma de muguri mici care se deschid atunci când sunt introduși în apă fierbinte. Are un gust ușor de fum de care mulți oameni se bucură. Acest ceai este de asemenea bogat în fluor, care poate ajuta la reducerea și prevenirea cariilor dentare.

2) Ceai verde Bancha

Ceaiul Bancha are un gust ușor mai puternic decât cele mai multe ceaiuri verzi, este unul dintre cele mai puțin costisitoare ceaiuri verzi și este cel mai comun ceai verde consumat în Japonia. De asemenea, are distincția de a avea unul dintre cele mai scăzute conținuturi de cafeină regăsită în ceaiul verde, ceea ce îl face potrivit pentru cei care sunt sensibili la această substanță și nu o pot consuma. În ciuda faptului că are conținut scăzut de cofeină, aceasta reține polifenoli și alte componente care sunt asociate cu beneficiile aduse sănătății de ceaiul verde.

Puteți obține, de asemenea, un subtip de ceai verde Bancha cunoscut sub numele de Genmaicha, care este un amestec de ceai Bancha și orez prăjit. Acest tip de ceai are o aromă oarecum asemănătoare nucilor, datorită orezului prăjit. Un alt tip de ceai verde Bancha este Hojicha din frunze de ceai verde prăjit. De asemenea, și Hojicha are o aromă similară aromei nucilor.

3) Ceai verde chinezesc

  Acest tip de ceai verde are o aromă mai subtilă decât ceaiul verde pudră sau Bancha, este un ceai de calitate care poate fi băut zi de zi.

ceai verde

Trei tipuri de ceaiuri verzi premium

1) Ceai verde Sencha

 Ceaiul Sencha este creat din frunze mai mici, mai delicate decât cele folosite pentru ceaiul Bancha, ceea ce îi conferă o aromă mai rafinată. Acest ceai are o dulceață naturală, este un ceai verde pe care japonezii îl servesc cel mai mult. Sencha poate avea, de asemenea, cele mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece are cea mai mare concentrație de polifenoli.

2) Ceai verde Matcha

Acesta este tipul de ceai verde care face parte din ceremoniile tradiționale japoneze de servire a ceaiului. Ceaiul Matcha este sub forma unei pulberi verzi și fine la care se adaugă apă fierbinte și se amestecă cu un bețișor de bambus pentru a se dizolva pulberea înainte de a bea. Acesta poate fi, de asemenea, încorporat într-o varietate de rețete, inclusiv prăjituri și înghețată.

3) Ceai verde Gyokuro

 Ceaiul Gyokuro este considerat unul dintre cele mai înalte clase de ceai disponibile și nu poate fi oferit la magazinele locale de ceai, deși poate fi achiziționat online. Este preparat din primele frunze și are tendința de a avea o culoare mai verde decât majoritatea formelor de ceai verde cu aromă dulce, ușor vegetativă.

Este considerat cel mai bun ceai verde din Japonia, iar unele tipuri de Gyokuro pot fi vândute pentru o mie de dolari pe kilogram, deși se găsesc și la prețuri mai rezonabile.

În concluzie, există o varietate destul de mare de ceaiuri verzi, tot ce trebuie să faceți este să îl alegeți pe cel potrivit stilului propriu de viață și, bineînțeles, pe cel mai accesibil pentru dumneavoastră.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!