Acasa » Agenda personala (IV)

Agenda personala (IV)

Iata si ultima parte din seria articolelor despre agenda personala. Cititi articolul 1, articolul 2 si articolul 3 despre agenda personala.

Acum ca am urmarit impreuna cateva aspecte ale componentei agendei personale si a mijloacelor utilizate, mai avem ceva de facut.

 1. Urmareste cu atentie incadrarea in timp a activitatilor propuse si realizate.
 2. Noteaza situatia neprevazuta aparuta in partea din dreapta la observatii, in locul corespunzator orei.
 3. Rearanjeaza activitatile si anunta persoanele implicate in caz de urgente (cei cu care urma sa te intalnesti, cei cu care te vei intalni pentru situatia urgenta).
 4. Acorda-ti timp sa revezi agenda zilnica la sfarsitul zilei:
  • compara timpul propus cu cel realizat;
  • verifica gradul de realizare a activitatilor;
  • reprogrameaza activitatile nerealizate sau realizate partial;
  • preia toate activitatile urgente si/sau importante in agenda saptamanala sau zilnica, dupa caz;
  • programeaza activitatile necesare in agenda saptamanala sau lunara;
  • scrie in agenda zilnica, la NOTA, ce a fost bine (pentru a replica pe mai departe) si la ce mai ai de muncit si cum sa faci sa iasa mai bine.
 5. Transfera informatiile obtinute acolo unde le este locul.
 6. Felicita-te pentru ce ai realizat!

Ce am facut eu

Am o agenda clasica datata care sta la mine pe birou si unde trec toate evenimentele si activitatile programate din timp si la care trebuie sa particip.

Acesta agenda poate fi citita de colegii mei (avantajul este ca daca ma cauta cineva ei stiu ce sa raspunda). In aceasta agenda nu scriu probleme personale (eu scriu teren fara specificarea locatiei). Pentru cei care utilizeaza un sistem de comunicatii intre colegi acest lucru se poate realiza si in format electronic (atentia este si mai mare la ce sa scriem sau sa nu scriem acolo).

Am un caiet mecanic format A5 in care pot sa scot si sa adaug foi, sa transfer, sa reprogramez activitatile lunare, saptamanale si zilnice.

De ce caiet mecanic? Pentru ca foile nu „zboara” si sunt ordonate dupa cum vreau eu. Acelasi caiet il folosesc ca block notes pentru ca pot oricand sa pun foile acolo unde trebuie. Avantajele sunt ca nu mai scriu din nou informatiile ci doar le “trimit” la locul lor. Cei care folosesc sistemul electronic pot sa stearga cu usurinta informatii valoroase. Creati-va un sistem care sa nu va “lase la greu” cand dati „delete” din viteza.

Agenda zilnica o fac tot pe o foaie care poate fi inclusa in caiet. O scot in caz de nevoie si plec numai cu ea. Pentru domni o astfel de “fituica” are loc si in portofel, iar pentru doamne si in cea mai mica “posetuta”. Acesta agenda zilnica se intoarce in caiet la locul ei pentru a putea vizualiza insemnarile si a verifica ce am realizat si ce nu.

Pe aceasta agenda zilnica scriu “da” si “nu” in functie de realizari, de ce a iesit bine si ce mai este de imbunatatit. Agenda mea de contacte este la sfarsitul agendei personale si este tot timpul actualizata.

Realizarea agendei personale acum incepe

Agenda personala este un instrument personal atat ca procedee si mijloace folosite, dar si ca informatii inregistrate. Creati-va propriile instrumente conform personalitatii voastre, nevoilor, abilitatilor proprii si specifice activitatii pe care o desfasurati.

Acum cu siguranta agenda personala ocupa locul pe care il merita intre prioritatile voastre. Timpul alocat ei este infim raportat la beneficii. Va asigur ca, odata ce incepeti sa lucrati, o sa va vina si idei de imbunatatire a ideilor pe care le-am prezentat impreuna.

Experimentati!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!