Acasa » Andrew Barnes despre De-armouring sau deblocarea energiei

Andrew Barnes despre De-armouring sau deblocarea energiei

Un concept vechi…

La inceputul secolului XX faimosul psihanalist austriac Wilhelm Reich punea bazele teoriei energiei orgonice. Aceasta energie este energia cosmica primordiala, universala, prezenta in toate organismele vii, ce poate fi pusa in evidenta vizual, termic si electroscopic prin contoarele Geiger-Muller.

Cand aceasta energie a vietii ramane blocata si nu mai circula prin intregul trup apare „armura”. Ea apare cand energia este blocata datorita unor emotii neexprimate si contractii musculare repetate.

Are doua componente: una fizica, ce este suma contractiilor musculare cronice pe care un individ le dezvolta ca un blocaj impotriva starilor emotionale intense cum ar fi anxietatea, violenta sau excitatia sexuala. A doua componenta este cea emotionala, ce se concretizeaza sub forma caracterului, determinat de atitudinile individului de blocare si evitare a excitatiilor emotionale ce conduc in final la rigidizarea corpului si la lipsa contactului emotional.

Am fost crescuti sa ne integram intr-o societate care pune la loc de cinste abilitatea de a ne deconecta de emotii, de trup si de a trai preponderent la nivelul mintii, a gandurilor si ideilor. Aceasta deconectare repetata conduce la rezistenta, contractie, blocaje. Si in final la boala.

… dar atat de actual

Andrew Barnes, renumit trainer si sexolog australian a carui activitate extraordinara cuprinde seminarii, workshop-uri si conferinte pe care le desfasoara in peste douazeci de tari pe toate cele 5 continente, a pus la punct o metoda simpla si sistematica de deblocare a acestei carcase inconstiente, tehnica pe care o denumeste „de-armouring”.

In timpul celor 15 ani de practica, Andrew a dezvoltat o modalitate simpla de detensionare musculara insotita de constientizare si de un anumit tip de respiratie ducand astfel la deblocarea energiei intepenite in zona respectiva.

Iata ce raspunde Andrew Barnes la intrebarea: Ce este aceasta armura si cum poate sta in calea trairii unei stari profunde de placere si orgasm? In cadrul unui interviu luat in Australia:

„Armura se refera la procesul de contractie fizica cronica ce apare in trup ca urmare a unei traume emotionale din trecut sau ca reactie la sistemul de credinte sociale sau personale. Simplu spus, fiecare gand are un efect asupra corpului. Fiecare experienta emotionala traumatica pe care am avut-o a determinat ca trupul sa raspunda printr-o contractie musculara specifica naturii acelei emotii. Aceasta somatizare eu o numesc generarea unui blocaj sau armura.

Intr-o sesiune de de-armouring, focalizarea se face pe eliberarea tensiunilor si deblocarea emotiilor care sunt incastrate in acele tensiuni musculare. Fara constientizare insa, nu putem schimba nimic. Asa ca va trebui sa incepem sa descoperim care sunt conditionarile inconstiente legate de corpul nostru, de sexualitate, de orgasm sau de placere.

Multi oameni cu care vorbesc se considera ca fiind foarte deschisi fata de corpul sau de sexualitatea lor. Si adevarul este ca asa si sunt din multe puncte de vedere. Totusi cand incepem sa exploram nivelele profunde ale inconstientului – unde exista conditionarile din trecut, experientele copilariei – adesea descoperim rusine, vina sau atitudini negative legate de corpul uman sau de concepul de a primi sau oferi placere. Acestui nivel ne adresam prin metodele de de-armouring.

Adesea, oamenii nici nu isi dau seama ca anumiti muschi stau aproximatiiv 80% din timp contractati. Cand le ating corpul simt aceasta contactie iar ei sunt total inconstienti fata de ea. Acesta este un semn ca trupul lor traieste in frica, iar mintea este deconectata de acest sentiment inconfortabil.”

Desi programul sau este foarte incarcat, Andrew Barnes vine din nou in Romania cu un workshop minunat in care va preda tehnica de deblocare si indepartare a acestei armuri inconstiente. Workshopul de Body De-armouring Nivelul 1 se va desfasura in Bucuresti, in perioada 30 octombrie 2014-2 noiembrie 2014. Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi pe Facebook.

Articol scris de psiholog Gabriela Marin.

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.