Warning: Constant AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 130

Warning: Constant SECURE_AUTH_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 131

Warning: Constant LOGGED_IN_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 132

Warning: Constant NONCE_SALT already defined in /home/empower/public_html/wp-config.php on line 133

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 41

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 45

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 46

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 47

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 48

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 49

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 50

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/empower/public_html/wp-config.php:130) in /home/empower/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 51
Cum alegi și cum combini scaunele pentru masa de dining - empower.ro
Acasa » Cum alegi și cum combini scaunele pentru masa de dining

Cum alegi și cum combini scaunele pentru masa de dining

Masa de dining reprezintă un spațiu esențial pentru petrecerea timpului de calitate. Fie că este vorba despre o cină rapidă alături de cei dragi sau o întâlnire specială în familie, masa este simbol al uniunii și clipelor de neuitat.

Indiferent dacă ai o bucătărie modestă sau una foarte spațioasă, există soluții potrivite pentru fiecare caz în parte. Citește în continuare și află cum să îți alegi scaunele perfecte pentru masa de dining, pentru a crea un spațiu plăcut și confortabil.

 

1. Ia în calcul spațiul disponibil

Primul aspect la care trebuie să te gândești este spațiul. Dacă nu ai la dispoziție un loc imens, ar fi neplăcut ca scaunele să lovească peretele sau alte piese de mobilier, atunci când sunt trase de sub masă.

De aceea, dacă ai limite în ceea ce privește spațiul, este recomandat să alegi scaune minimaliste, cu linii drepte și subțiri. Orientează-te către tonuri deschise, precum lemnul natur sau chiar alb, crem sau bej.

În caz contrar, scaunele cu spătar rotunjit sau cu detalii încărcate vor aglomera vizual spațiul și vor crea impresia de înghesuială.

 

2. Ține cont de forma și înălțimea mesei

În cazul în care ai deja o masă de dining și trebuie să alegi doar scaunele, este esențial să ții cont de caracteristicile mobilierului deja existent în bucătărie.

Pentru o masă rotundă sau ovală, specialiștii recomandă scaune cu forme la fel de pline și armonioase, care să completeze aspectul elegant. În mod similar, o masa pătrată sau dreptunghiulară va avea nevoie de scaune cu unghiuri drepte. Pentru inspirație, vezi aici gama de scaune pentru masa de dining și alege cea mai bună variantă.

După ce ai ales modelul scaunelor, asigură-te că acestea încap sub masă, fără să fie nevoie de efort sau prea multe mișcări de ajustare. În plus, testează scaunele și vezi dacă înălțimea șezutului este potrivită în raport cu înălțimea mesei.

 

3. Stilul bucătăriei și al mesei

Pentru a crea un design interior coerent și plăcut din punct de vedere vizual, trebuie să alegi obiecte care aparțin aceluiași stil. Ține cont de linii, de materiale, de texturi și de nuanțe.

De exemplu, dacă masa din bucătărie este fabricată dintr-un lemn masiv, lăcuit, de culoare închisă, alege niște scaune în aceeași zonă, și nu unele moderne, din plexiglas colorat.

În mod similar, dacă ai o masă din lemn natur, în stil scandinav, alege scaune minimaliste, tot din lemn deschis la culoare, cu spătare subțiri și linii drepte.

 

 4. Alege corect tapițeria sau pernuțele

Dacă vrei mai mult confort în bucătărie, achiziționează scaune tapițate sau niște perne de șezut pentru scaune.  Tapițeria poate fi din piele, foarte ușor de curățat cu o lavetă umedă, sau din material textil. Această a doua variantă este mai greu de întreținut, însă poate oferi spațiului un look casual, confortabil și vesel.

În ceea ce privește pernele de șezut, avantajul principal este ca, dacă te-ai plictisit de o culoare, le poți schimba oricând cu unele în altă nuanță. Această mișcare simplă va schimba complet aspectul bucătăriei, oferindu-i energie proaspătă.

 

5. Alege un număr corect de scaune și combină două modele

Dacă familia ta are trei membri, nu este indicat să cumperi exact trei scaune pentru masa de dining. Dacă vei avea musafiri, aceștia se vor simți inconfortabil. Cu toate acestea, nu trebuie nici să adaugi multe scaune în plus, pentru că locurile goale la masă pot crea o atmosferă bizară.

Cea mai bună variantă este să combini două tipuri de scaune: unele standard, pentru uz zilnic, și unele pliabile, pentru zilele în care primești oaspeți. Ai grijă ca acestea să fie similare sau să respecte aceeași linie stilistică și cromatică.

În final, orice scaune ai alege, testează-le înainte și fă măsurători exacte, pentru a evita situația în care statul la masa de dining devine inconfortabil. Joacă-te cu mai multe nuanțe și modele și nu te teme să fii creativ!

WEBINAR GRATUIT: Dublează-ți Vânzările pe Social Media în doar 3 Luni

Pentru Antreprenorii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Reach-ul și Vânzările în doar 3 Luni.

Există oare o METODĂ prin care te folosești de rețelele sociale ca să obții o creștere exponențială a reach-ului și a vânzărilor?

Da, există! Vezi ce rezultate am obținut eu pentru clienții mei folosind această metodă și cum o poți replica și tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
2 SESIUNI LIVE cu același conținut

Înscrie-te la webinar

Pentru Antreprenorii și Marketerii care vor să profite de schimbările Algoritmului Rețelelor Sociale pentru a-și Dubla Vizibilitatea și Vânzările în 2024.