Acasa » Cum functioneaza un tester auto si ce trebuie facut in timpul testarii?

Cum functioneaza un tester auto si ce trebuie facut in timpul testarii?

Masinile moderne sunt dotate cu mici computere care pot controla componentele auto si pot da alarma atunci cand ceva este in neregula. De regula, aceasta alarma este data prin aprinderea martorilor in bord si prin aparitia unor coduri de eroare.

Cei mai multi soferi aleg sa mearga in service pentru a scapa de codurile de eroare, insa de multe ori, acestea sunt generate de evenimente care nu sunt grave, asadar, un aparat diagnoza auto (tester) se poate dovedi extrem de util.

Ce este un tester auto?

Este un aparat care se poate conecta la automobil cu ajutorul portului OBD (toate masinile construite dupa 1986 sunt dotate cu unul) si poate citi codurile de eroare, le poate sterge si poate face o multime de alte lucruri extrem de utile.

Cu ajutorul unui tester potrivit se poate afla care sunt problemele autovehiculului si chiar se pot imbunati performantele acestuia cu ajutorul codarilor.

Ce sunt codarile?

Sunt functii ce pot fi realizate cu ajutorul unui tester, prin care se pot imperechea injectoare, sau senzori ABS/ESP, se pot dezactiva avertizarile sonore, se pot adapta cheile auto la incuietoare si se pot adapta senzorii de parcare. Tot prin codare se pot modifica milele in kilometri si invers.

Ce testere auto exista pe piata?

Exista numerosi producatori precum Autel, Delphi sau AutoCom si foarte multe testere. Unele sunt dedicate unui singur brand, in schimb ce altele sunt dedicate unui numar mai mare de marci.

Cel mai adesea, atat service-urile auto cat si soferii opteaza pentru tester auto multimarca, deoarece acopera majoritatea marcilor auto si realizeaza 80% dintre functiile avansate pe care le asigura un tester dedicat.

Conform celor de la testere-auto.ro, un tester multimarca bun poate sa genereze o multime de avantaje:

  • Poate sa identifice si sa stearga codurile de eroare. Acest lucru se face foarte usor si poate sa fie dus la bun sfarsit chiar si de catre o persoana fara experienta;
  • Poate sa economiseasca foarte mult timp si bani, valori pierdute in mod normal intr-un service auto;
  • Poate sa activeze si sa dezactiveze anumite functii intr-un mod simplu. Desi codarile erau efectuate in trecut doar de persoane cu experienta, astazi pot fi realizate de catre oricine, in conditiile in care exista o multime de tutoriale pe Youtube si testerele vin la pachet cu o multime de instructiuni de utilizare.

Un tester auto multimarca poate sa ajute foarte mult inclusiv persoanele care isi doresc sa cumpere o masina second hand, deoarece le permite sa o verifice in detaliu. Se pot descoperi eventuale coduri de eroare si in anumite cazuri chiar si kilometri reali pe care ii are masina.

Fara a fi scump, un astfel de dispozitiv se dovedeste a fi o achizitie cu adevarat inteligenta, care ar trebui sa se gaseasca in trusa cu scule a oricarui sofer pasionat de automobilul pe care il conduce si este obligatoriu in orice service.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!