Acasa » Echilibrul zilnic

Echilibrul zilnic

Cand pornesti pe calea dezvoltarii personale constati o multime de schimbari pozitive in viata ta. Este normal si firesc, atunci cand faci ordine in interiorul fiintei, la nivelul gandurilor si emotiilor. Tot ce e in jurul tau se transforma pentru a se potrivi cu ceea ce emiti.

Vibratia inalta

Fiinta noastra este un adevarat generator de energie. Toate aspectele primesc si emit incontinuu vibratii in universul exterior (fizic) si in cel interior (ganduri, emotii, spirit). Universurile se intrepatrund, energiile componentelor fiintei se contopesc rezultand o vibratie unica, specifica.

Este esential sa acordam atentie fiecarei parti din noi. Trupului – prin alimente, aer de calitate, sport. Gandurilor – prin hranirea mintii cu idei inalte despre noi, viata, univers. Emotiilor – prin stari pozitive de bunatate, blandete, curaj, incredere, iubire. Spiritului – prin dezvoltarea, oricat de mica, a unora din capacitatile asa-zise „paranormale”, dar pe care cu totii le avem.

Un accent constant pus pe toate aceste componente asigura echilibrul deplin venit din interior – indiferent de modul in care stau lucrurile in exterior, in mediul social, natural, planetar in care traim.

Practica zilnica

Ce este necesar pentru a atinge acest echilibru? Practica zilnica, bineinteles. Oricat de putin, pentru fiecare din cele patru componente ale noastre. Imaginati-va ca soarele s-ar hotari, intr-o zi, sa nu mai rasara. „Lasa ca se descurca pamantul si coltul asta de galaxie fara mine o zi, azi ma odihnesc!” Ar fi un dezastru, bineinteles…

Acelasi dezastru se produce si in acest mic colt al universului care suntem noi atunci cand neglijam, zilnic, una din partile noastre. Zi de zi se acumuleaza… oricum s-a acumulat mult, in toata perioada cat nu am fost constienti. Acum e ca si cand ar trebui sa daramam zidul gros care ne impiedica sa accesam adevarata noastra fiinta. Si cu fiecare picatura adaugata zilnic, aducem lumina in noi… si transformam tot ce e in jur.

Sunt mai multe tipuri de practici zilnice. Unele sunt cele de dezvoltare personala – tot ceea ce tine de viata ta, ca si fiinta umana. Multi dintre noi le stim, le aplicam – nenumaratele instrumente prin care ne imbunatatim armonia interioara si sanatatea fizica, mentala si emotionala. O deschidere extraordinara in aceste vremuri, oameni care se trezesc din „traiul pe pilot automat” si isi constientizeaza propria umanitate.

Evolutia personala

Dincolo de aceasta dezvoltare personala incepe insa adevaratul urcus. Evolutia personala.

Evolutia personala consta in cresterea capacitatii generatorului tau de energie – a puterii tale interioare. E vorba de o adevarata „alchimie” in care atragi si manifesti vibratii de diferite calitati ale partilor fiintei tale. Transformi negativul in pozitiv, fuzionezi diversele tipuri de energii, le condensezi in corp, creezi cu ajutorul lor noi structuri cu ajutorul carora accesezi alte „lumi”, alte „constiente”. Acesta este momentul in care beneficiezi de adevaratul echilibru interior zilnic de care vorbeam mai sus – indiferent de mediul exterior.

De ce? Intrucat abia acum transformarile din fizic, mental si emotional au ajuns catre cea mai importanta parte a complexului fiintei noastre – spiritualul. Multi oameni au senzatia ca in spiritual se afla „cauzele”. Asa este – insa pana sa ajungi la el, lucrezi cu ceea ce ai la indemana: corpul, gandurile si emotiile. Le cureti, le transformi, creezi de fapt calea pentru a accesa lumea spirituala. E ca si cum iti construiesti „casa de la tara” unde te vei retrage la pensionare. Prea multi insa ignora acest aspect si raman pe drumuri…

Meditatia in miscare – Tai Chi – meditatiile statice (suras interior, sunete vindecatoare), multe alte practici spirituale diverse constituie nivele de inceput ale caii evolutiei personale. O cale ce este, prin ea insasi, cea care ofera echilibrul real. De zi cu zi, si de o viata intreaga. Si pe care cu totii il putem manifesta in noi si in jur.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

16 răspunsuri

  1. Trupul si sufletul sunt doua entitati la fel de importante.

    Partea spirituala este de o importanta critica. Dar sa nu uitam ca totusi traim pe aceasta lume. Si ca avem nevoie sa ne ingrijim si trupul. Ne poate ajuta si in plan spiritual.

    Se poate pune astfel baza unei conexiuni de inalt nivel intre material si spiritual. Legatura ce ne propulseaza inainte indiferent de situatie.

  2. Pai da, asta am si zis : folosim trupul, mintea, emotiile si cream conexiunea cu partea spirituala. Trupul e esential – gandeste-te ca atunci cand n-o sa-l mai ai constiinta ta pierde ‘viziunea’ asupra lumii fizice si o capata, treptat, pe cea a lumii ‘astrale’. De asta e important inca din timpul vietii sa dobandesti aceasta a doua ‘viziune’ – ca sa n-ai surprize sa nimeresti pe cine stie unde dincolo, si tu sa nu fii pregatit deloc…Din pacate, prea multe ‘spirite goale’ bantuie prin lumea asta fizica…Dar asta e din alt film…

  3. Spiritele goale sunt reprezentarea superficialitatii care nu ne da pace. Ne da tarcoale neincetat. Apoi porneste un nou asalt, doar-doar, poate-poate va gasi un nou loc in care sa se instaleze :) .

    Energia reprezinta o resursa puternica a unui om.

    Am foarte multe de invatat din articolul tau, Marius :) . Sunt informatii incantatoare :) .

  4. Ooo, mersi chief.

    Spiritele goale sunt entitati fara trup fizic si fara putere. Cam asa o sa ajungem cu totii daca nu lucram energetic…Dar, cum spuneam, asta e din alt film (unul SF pentru majoritatea…)

  5. Asa e,Narciza citind articolul lui Marius ma simt bine ,simt energie si lumina la fel ca si tine.La fiintele evoluate din punct de vedere spiritual se poate foarte usor observa un anumit fel de exprimare verbala .Avem multe de invatat de la astfel de oameni.

  6. Draga Marius,

    Felicitari pentru ceea ce Esti (implica si ceea ce faci)!

    Apropo de practica zilnica, energie si lumina:

    Sa practicam respiratia profunda, precum cea a bebelusilor (ei sunt liberi)!

    Cand respiratia este calma, mintea este si ea linistita …iar spiritul incepe si el sa se faca simtit, auzit…!

    Sa alegem sa „lucram” cu noi CLIPA de CLIPA pentru ca tot mai mult din ceea ce suntem cu adevarat sa cunoastem si sa dam mai departe!

    Lumina!

  7. Chestia cu respiratia noastra…
    Parerea mea este ca fiecare etapa a vietii noastre are un mod de a fiinta specific stadiului de dezvoltare corporala, care este necesara spiritului intrupat astfel in rezolvarea sarcinilor pe care le are, a invataturilor pe care le are de preluat, in fiecare etapa a vietii. Fiecare etapa se bazeaza pe o functionare specifica a functiilor corporale. Teoretic ar fi placut si usor sa avem tot felul de puteri trupesti, pe care poate insa nu le-am gestiona conform cu destinul pentru al carui rost ne aflam acum, in aceasta situatie, de pamantean ! Si nu numai pur si simplu de pamantean – cat de neputincios din anumite puncte de vedere, care genereaza puterea VOINTEI de a se desfasura, in pofida trupului fragil… Sa nu uitam ca sunt milioane de oameni care traiesc si isi manifesta VOINTA astfel, in ciuda neputintei trupului. Exemplul cel mai la indemana.. St. Hawking…
    Bine, alte exemple pot fi folosirea armelor… sfidarea de orice fel a vietii… Depinde de noi cum ne folosim vointa, pentru a depasi neputinta trupului…
    Sa nu ma indepartez insa de subiect.
    Nu suntem aici decat pentru a ne dezvolta in diferite feluri de vointa. Fiecare varsta asadar este cuprinsa in parametri de functionare specifici. Daca exista oameni care pot sa isi foloseasca puterile pornind chiar de la respiratie, este pentru ca ei pot s-o faca, dar fiecare om are specificul destinului care ii poate modela astfel segmente foarte SUBTILE de vointa. De dezvoltare a vointei, de folosire a vointei. Nu stim intotdeauna cine este acela care isi intareste un anumit segment, pentru care are nevoie sa traiasca intr-un templu budist sau simplu … cetatean in mijlocul unui oras imens, facand fatza ‘orgiei’ de imagini, sunete, mirosuri, dureri fizice si emotionale, exaltari… Nu stim cine… ce… consolideaza…

    Ideea este ca astfel ma multumesc cu ceea ce am si spun ca ceea ce am este foarte mult: sunt un om normal, care traieste normal varsta si puterile sale !!! :)
    Ei, normal ca practicile noastre pe care le invatam de la orientali ne ajuta foarte mult sa ne pastram echilibrul in acest tumult cotidian in care traim cat de cat echilibrati: cand reusim … cand nu prea !!! Ne ajutam permanent, schimbul de experienta ne este sprijin; important este sa fim deschisi catre toate cele care ne ies in cale (dar totusi sa inchidem usa inainte de culcare!!! :) ).

    Da, sunt incredintata si eu ca va veni timpul in care sa nu mai fie nevoie de modificari ale functiilor corporale in functie de care sa traim tot mereu altfel de-a lungul unei vieti care ne limiteaza rautatile…

    Practica trairii constiente si permanent pozitive (cu fermitatile echilibrate de cuviintza) pe care ne-o amintesti cu drag (si fa-o cat mai des…) ne tine, si ne dezvolta in acest sfarsit de timp in Bucuresti !!!

  8. apropo de respiratia bebelusilor, se vede cu ochiul liber ca e una abdominala, exact cum recomanda tehnicile de relaxare. Sunt incredibili. Si sunt fericiti ca atare. Fara motiv, dar din tot sufletul lor.
    II invidiez de multe ori.

  9. Cristiana, foarte bun comentariul tau. Da, e adevarat ca ar fi placut sa avem capacitati deosebite – dar, cum spuneai, daca nu le putem gestiona acum, degeaba…

    Miruna – asa este, bebelusii chiar respira abdominal. Din pacate, in timp, pierd acest obicei sanatos…Acum e necesar sa ni-l reamintim si noi…

  10. Marius, articolul tau e … „bunut”. De ce „bunut” si nu bun sau foarte bun? Pentru ca nu are suficiente elemente practice. Ceva clar ar trebui sa urmeze. Cum anume sa inceapa un „ageamiu”, un complet „afon”, in domeniu. Daca te vei gandi sa scri ceva de genul acesta, sau daca ai si scris deja, te-as ruga mult sa pui link-uri catre textele respective. Aceasta m-ar ajuta mult, scurtandu-mi cautarile.
    Cristina, scri, si scri, si iar scri. Scrie intai pe o ciorna! Cauta-ti ideile principale si nu le dezvolta prea „personal”. CON-CIS acesta este cuvantul la care uiti sa te gandesti. De exemplu: tot ceea ce ai scris aici putea fi sintetizat in cateva propozitii. Poate ca doar acestea doua: „Nu suntem aici decat pentru a ne dezvolta in diferite feluri de VOINTA. Fiecare varsta asadar este cuprinsa in parametri de functionare specifici.” … Incepe paragraful cu ideea principala. Dezvolt-o, apoi, in 2-max.4 propozitii. Adauga un exemplu sau doua. Incheie paragraful cu o concluzie. Trebuie sa te limitezi la 3 astfel de idei. In felul acesta mesajul tau va „trece” mult mai usor. Uita sa te dai de exemplu. Nu-i prea … elegant. Parerea ta insa, este foarte importanta si intereseaza. Fa-o deci, sa „treaca”! Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!