Acasa » Îngrijire tuia iarna

Îngrijire tuia iarna

Tuia.ro este o pepinieră modernă care oferă doar puieți de înaltă calitate și sănătoși. Poți cumpăra tuia de iarnă de pe site-ul http://www.tuia.ro cu livrare promptă și o garanție de 100% a transportului atent. Specialiștii pepinierei îți pot arăta cum se îngrijește tuia pe timp de iarnă și de asemenea, te pot învăța cum să dai formă arbustului. Poți cumpăra un răsad mic sau o plantă aproape adultă care va deveni un decor de accent al grădinii. Tuia tolerează cu ușurință un transplant, astfel încât, îl poți amplasa cu ușurință pe locul gardului și poți fi sigur că arborele se va obișnui rapid cu site-ul tău.

Fiecare plantă este un organism viu care necesită o abordare individuală atunci când o alegi. Trebuie să aloci doar un timp minim anumitor plante, așa cum este tuia. Tuia smaragd este nepretențioasă și nu necesită cheltuieli mari din partea ta. De asemenea, există plante care nu sunt atât de ușor de cultivat. Îngrijirea unui tuia în timpul iernii constă dintr-un set de activități pe care este recomandabil să le desfășori integral pentru a menține planta sănătoasă și frumoasă. Tuia este una dintre cele mai populare specii pe care mulți grădinari preferă să o folosească în proiectarea peisajului.

Principalele activități care vor menține tuia pe timp de iarnă

Pentru ca tuia să se mențină frumoasă, să fie verde și să fie plăcută ochiului, trebuie să ai grijă de ea. Totuși, o astfel de specie cum este tuia occidentală și toate formele sale, în general, este nepretențioasă și tolerează bine temperaturile negative. Cu toate acestea, alți factori de iarnă pot fi dăunători. Pentru ca tuia să ierneze bine, se începe pregătirea din toamnă.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să acoperi tuia pe timp de iarnă și numai plantele tinere, care sunt încă slabe, cu lăstari subțiri delicați (primul an de plantare). Materialul pentru aceste scopuri ar trebui să fie alb, nețesut. Cel mai bine este să pregătești un sac din materialul selectat, care este pus pur și simplu pe plantă. Mai mult, el nu ar trebui să strângă strâns tuia. Dacă dorești, poți construi un cadru din lemn, care este dispus în jurul plantei. Apoi cadrul este acoperit cu material.

De ce are nevoie tuia să fie acoperită?

Adăpostul va permite ca zăpada să nu stea pe ramurile plantei. Dacă nu acoperi planta, atunci partea de sus se poate deforma și tuia va căpăta un aspect neatractiv.  Apoi, trebuie să izolezi sistemul radicular. În acest scop, poți folosi frunzele de pe sol care sunt amestecate cu pământ. Nu numai că vor proteja rădăcinile de îngheț, dar vor păstra și umezeala și, în timp, vor putrezi și vor deveni un îngrășământ suplimentar.

Măsurile luate în considerare trebuie efectuate în a doua jumătate a toamnei, de preferință înainte de căderea zăpezii. Iernarea plantelor adulte poate avea loc fără adăpost. Sfatul celor de la Pepiniera Tuia este să protejezi plantele pe timpul iernii, pentru ca acestea să se mențină frumoase timp de mulți ani. Uneori, motivul pentru starea proastă a tuia poate fi o plantare incorectă. Prin urmare, înainte de a planta tuia, asigură-te  că o faci bine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!