Acasa » NLP – Programare neurolingvistica in Romania

NLP – Programare neurolingvistica in Romania

NLP (programarea neurolingvistica) este abrevierea de la NeuroLinguistic Programming. Conceptul porneste de la cei doi americani fondatori Richard Bandler (matematician și student în Terapia Gestalt) si John Grinder (lingvist) in anii 1976.

Ce este NLP-ul?

Abrevierea NLP vine de la Neurologie, Lingvistica si Programare. Presupune sa intelegem cum functioneaza mintea noastra, cum gandim si de ce facem ceea ce facem. Totodata cum putem transmite incredere si cum gestionam starile noastre si ale celor din jurul nostru cu ajutorul limbajului si cum trecem la actiune pentru a genera rezultate remarcabile pentru noi cat si mediul in care traim zi de zi. 

Cei doi fondatori au creat un sistem de idei si concepte care incepand cu anii 1976 se dezvolta in toata lumea. In Romania exista mai multe proiecte si cursuri printre care si Asociatia profesionala INLPSI  (Institutul de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa) care are drept scop: imbunatatirea comunicarii interumane in toate domeniile de necesitate, promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitati evidentiate din punct de vedere social, educational, cultural, ecologic, financiar, turistic, de sanatate etc. 

Cui se adreseaza?

NLP-ul se poate folosi atat in plan profesional cat si in plan personal.

Persoanele care apeleaza la programarea neurolingvistica de cele mai multe ori isi doresc: 

  • relatii mai bune cu partenerul de viata, cu parintii sau cu apropiatii
  • sa-si rezolve conflictele care dureaza de prea mult timp, fie ela interioaare, fie exterioare
  • sa iasa din relatii toxice, sa renunte la unele obiceiuri si moduri de gandire deficitare
  • sa gestioneze contextele, reactiile personale si ale celorlalti 
  • sa aiba un control mai mare asupra emotiilor si asupra gandurilor si sa-si invinga fricile care le blocheaza accesul la obiective
  • sa-si imbunatateasca formele de comunicare – vorbit in public, exprimare mai clara si concisa, sa stapaneasca un limbaj non-verbal mai benefic
  • sa decida mai usor pe ce ce drum sa porneasca in viata, sa aiba relatii mai bune cu colegii si cu superiorii sai, sa creasca in cariera, sa aiba venit mai mare
  • sa-si creasca capacitatile de promovare si vanzare de produse si serviciile proprii reducand gradul de stres si marind gradul de relaxare, starea de implinire interioara, mentinandu-si sanatatea, marindu-si profitul si stabilind astfel un bun echilibru intre familie, relatie, munca si timp liber.

NLP-ul este bazat pe ideea ca fiecare dintre comportamentele noastre pot fi schimbate (daca sunt percepute a fi cu un rezultat nedorit) sau invatate. Astfel, bazandu-te pe capacitatea de comunicare, iti poti programa mintea sa declanseze convingeri, respectiv comenzi emotionale si de actiune mai tintite catre atingerea obiectivelor. NLP-ul iti dezvolta increderea in tine si te invata prin tehnici specifice sa comunici mai eficient si sa gestionezi conflictele interoiare si exterioare.

NLP-ul reprezinta o functionalitate autentica, naturala a creierului care, prin ghidajul specializat si directionat, poate fi utilizata in favoarea noastra a.i. sa schimbam sau imbunatatim strategiile de succes. Aceasta functionalitate ne permite sa ne crestem capacitatea de management al emotiilor, ne ajuta sa trecem mai usor si cu beneficii si solutii prin situatii neplacute, sa ne imbunatatim tehnicile de negociere, sa comunicam mai usor chiar si in cazul abordarii persoanelor straine, sa ne promovam mai usor si mai eficient, sa facem vanzari mai usor, sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si mediul in care traim a.i. sa beneficiem cat mai mult de intregul potential interior si exterior.

Apeland la programele NLP Romania, vei putea sa construiesti mult mai multe invatand sa accesezi increderea in tine, motivatia ta interioara si variantele potrivite pentru tine si sa nu mai permiti motivatiilor sau parerilor exterioare sa-ti indrume calea si sa aleaga pentru tine. Vei invata sa-ti slefuiesti si sa ai incredere in capacitatile si puterea ta interioara, sa-ti iei viata in prorpriile maini si sa-i ghidezi si pe cei din jur ca un lider adevarat.

Absolventii cursurilor de NLP au observat cu timpul ca sunt mai relaxati, au devenit stapani pe gandurile si comportamentele lor, au eliminat orice frica de necunoscut, fiind mult mai optimisti si au reusit sa depaseasca orice bariera emotionala, sa-si atinga din ce in ce mai multe obiective si sa traiasca in mod real sentimentul de succes.NLP in Romania

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!