Rinoplastia – printre cele mai frecvente operații estetice

Rinoplastia

Româncele își doresc tot mai frecvent operații de rinoplastie, când anumite probleme medicale impun acest lucru, dar și când ajung la concluzia că nu sunt mulțumite de estetica nasului lor.

O rinoplastie îți poate schimba în bine viața

Chirurgia nasului are avantajul că permite modificări felurite ale acestui element extrem de important al feței. Este chiar posibilă combinarea mai multor tehnici prin care se poate schimba forma acestuia, modifica lățimea nărilor, rearanjarea unghiului, corectarea defectelor nazale existente de la naștere sau apărute pe parcursul vieții din cauza unor fracturi etc.

Rinoplastia se impune cu necesitate atunci când din cauza problemelor nazale grave are de suferit respirația.

La fel și pacienții care prezintă vegetații adenoide pot beneficia de această intervenție operatorie, care împletește chirurgia de îndepărtare a polipilor cu o corectare estetică în zonă.

Și atunci când există deviații de sept, adică atunci când peretele interior care separă laturile nasului prezintă una sau mai multe curburi care pun probleme de natură respiratorie, acest tip de intervenție chirurgicală plastică funcțională este recomandată.

Tipuri de rinoplastii

Operația se poate face în funcție de situația concretă a pacientului în trei moduri: există rinoplastie închisă, rinoplastie structurată și rinoplastie deschisă. Alegerea celei mai bune tehnici depinde de corecturile care trebuie făcute, de experiența chirurgului estetician, mai puțin de dorința pacientului.

Rinoplastia închisă este acea tehnică prin care medicul chirurg nu procedează la efectuarea unor incizii, pielea structurii nazale nu este ridicată. Această tehnică de efectuarea operației de rinoplastie denumită închisă este preferată de către medicii chirurgi, deoarece este mai rapidă și agreată de mulți pacienți, deoarece recuperarea se realizează într-un timp mai scurt, cu cicatrici mult mai puțin vizibile și fără mari edeme post operatorii.

Rinoplastia structurată este un tip de operație care se referă la structurarea și modelarea unei noi forme a nasului, îmbunătățind deopotrivă atât aspectul cât și în funcționalitatea acestuia. Se pot atașa inclusiv grefe de cartilaj prelevate de la pacient.

Rinoplastia deschisă este acea tehnică în care chirurgul face mici incizii la nivelul nasului, fapt ce permite ridicarea pielii și expune complet structura acestuia. Astfel medicul poate să vizualizeze oasele și cartilajul foarte precis, lucrul ce ușurează corecțiile ce urmează a se face în timpul operației. Se fac doar tăieturile necesare pentru a se ajunge la os și cartilaj, modelându-se astfel regiunea prin eliminarea sau adăugarea de os cartilaj țesut.Rinoplastia

Beneficiile aduse de o rinoplastie corect efectuată

Postoperatoriu, pacienții sunt în imensa majoritate mulțumiți de aspectul și funcționalitatea nasului lor după rinoplastia de natură estetică, considerând că au acum parte de o calitate superioară a vieții.

Pacienții scăpă astfel de anumite probleme emoționale care le-au îngreunat îndeplinirea sarcinilor zilnice, se simt mai plini de vigoare, sunt mai liniștiți și au o mai bună integrare în societate.

Totuși trebuie menționat faptul că beneficiile unei astfel de operații executate la nivelul nasului depășesc cu mult partea estetică, deoarece acest tip de chirurgie poate să contribuie la îmbunătățirea stării respiratorii.

Este drept că forma nasului, elementele genetice și etnice, sunt adesea strâns legate de trăsăturile de identitate și personalitate, dar funcțional este poarta de intrare a tractului respirator și permite ca fluxul de aer să fie unul suficient, acțiuni esențiale pentru o bună respirație.

Este nevoie de un chirurg care să aibă bune cunoștințe de anatomie și fiziologie nazală, deoarece trebuie o bună evaluare a nasului internă și externă.

Se știe că o cauză sindromului de apnee obstructivă a somnului, respectiv pauzele respiratorii pe care unele persoane le au în timpul somnului, este reprezentată de obstrucția fluxului de aer nazal, lucru ce impietează asupra calității odihnei. Din fericire, cu o corecție corectă, căile respiratorii nazale pot fi remodelate și astfel se rezolvă și problemele de somn.

Beneficiile estetice și funcționale ale rinoplastiei sunt mai mult decât evidente și contribuie la îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments