Acasa » Sfatul expertului în amenajări – cum transformi debaraua în dressing

Sfatul expertului în amenajări – cum transformi debaraua în dressing

Dacă nu mai ai destul loc în dulap pentru întreaga ta garderobă, poate că ar fi timpul să îţi amenajezi un dressing, unde să poţi depozita pantofii, hainele mai groase şi accesoriile care ocupă mult spaţiu. Iată care sunt primii paşi pe care trebuie să îi urmezi pentru a transforma o debara veche într-un dressing fabulos.

Măsoară dimensiunile debaralei

Dacă te gândeşti să îţi transformi debaraua într-un dressing room, va trebui să profiţi de tot spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Aşadar, amenajarea dressingului va trebui să pornească din pardoseală până în tavan, astfel încât să valorifici fiecare centimetru liber pe care îl ai la dispoziţie. Înainte să alegi un model de rafturi sau alte accesorii pentru dressing, asigură-te că ai dimensiunile corecte ale debaralei.

Alege rafturi la comandă

Fiind vorba de un loc îngust, va trebui să recurgi la diverse trucuri, astfel încât să valorifici tot spaţiul disponibil. De aceea, îţi recomandăm să optezi pentru rafturi deschise, fără uşi, realizate la comandă, în funcţie de dimensiunile debaralei tale. De asemenea, ar fi indicat să compartimentezi spaţiul, folosind câteva separatoare verticale, pentru a despărţi hainele de accesorii şi de pantofi.

Într-un dressing, ar fi bine să renunţi la cutiile de pantofi, pentru că ocupă destul de mult loc, şi să depozitezi încălţămintea direct pe rafturi. Ca să nu le murdăreşti, poţi să acoperi rafturile cu o folie sau cu hârtie albă.

Poţi opta şi pentru o separare pe orizontală, astfel încât rafturile de jos să fie folosite pentru pantofi, cele de la mijloc pentru pantaloni şi fuste, iar cele superioare pentru bluze, genţi şi pălării.

Instalează o bară de susţinere

Cu siguranţă ai şi ţinute care nu pot fi aşezate pe rafturi, aşa că o bară de susţinere pentru umeraşe este o idee foarte bună. Poţi monta o astfel de bară pe laterala mai lungă a dressingului, pentru a te bucura de mai mult spaţiu de depozitare. Sub această bară poţi amenaja două rafturi cu sertare înguste, unde poţi  păstra lenjeria intimă şi alte accesorii mărunte.

Creează impresia unui spaţiu generos

Pentru a mări vizual spaţiul din dressing, poţi folosi câteva oglinzi de diferite dimensiuni. De asemenea, poţi să vopseşti pereţii într-o nuanţă deschisă, de preferabil alb, deoarece această culoare va crea iluzia unui spaţiu curat şi aerisit. Nu uita de corpurile de iluminat, care sunt extrem de utile într-un dressing. Poţi să optezi pentru câteva spoturi îndreptate spre rafturi şi pentru o plafonieră pe tavan, astfel încât să ai cât mai multă vizibilitate, pentru a găsi rapid ceea ce ai nevoie.

Folosește uşi glisante

Amenajarea unui spaţiu îngust poate fi o adevărată provocare, mai ales atunci când vine vorba de alegerea uşilor de interior. În cazul dressingului poţi opta pentru o uşă glisantă cu oglinzi, care este uşor de manevrat. În plus, o astfel de uşă te va ajuta să economiseşti spaţiu şi să te bucuri de mai multă lumină, având în acelaşi timp un design elegant. Poți alege un model de uşi glisante de la Eclisse, unde vei găsi cu siguranță o soluție pe gustul tău.

Aşadar, dacă ai o debara la dispoziţie şi vrei să o transformi într-un dressing elegant şi modern, poţi face asta foarte uşor, urmărind paşii pe care ţi i-am recomandat. Înainte de-a începe să amenajezi, nu uita să-ţi reorganizezi garderoba și să donezi hainele pe care nu le mai porți, ca să nu aglomerezi spaţiul cu lucruri de care nu mai ai nevoie.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!