Acasa » Tendinte

Tendinte

Electric CarIntr-un articol anterior semnalam pericolul luarii unui credit in contextul in care cresterea pretului la alimente si petrol poate sa-ti dea calculele peste cap.

Lumea incearca sa se adapteze acestor tendinte. Daca in cazul alimentelor am prezentat o tendinta ce pare hazlie, raportata la epoca ceausista, astazi o sa fiu mai serios, prezentand schimbarile de optica si strategie la nivel personal si de business determinate de criza petroliera in care tocmai ne aflam.

Specialistii nu stiu ce se petrece

Cresterea pretului petrolului inregistrata in ultimele luni a debusolat chiar si specialistii in domeniul energiei.

Intruniti la inceputul lunii iulie in Madrid, la a XIX-a Conferinta mondiala a petrolului, membrii Institutului International al Energiei (IPA), alaturi de membrii OPEC, cred ca lumea a fost pentru un moment in stare de soc pe masura ce preturile cresteau in cursul saptamanilor dinainte de congres, cand nimeni nu putea spune daca va avea loc o stabilizare a cotatiilor barilului de petrol sau o continuare a cresterii.

Vei alege intre mancare si energie

Din pacate multa lume va pusa in aceasta dilema in anii viitori, de a alege intre „heat or eat” (caldura sau mancare). Conform estimarilor specialistilor, 1,5 milioane de britanici vor fi in aceasta situatie daca preturile la energie vor creste conform estimarilor.

In aceste conditii sunt persoane care se pregatesc pentru apocalipsa energetica. Stai si te intrebi daca nu ar trebui sa facem la fel.

Renunta la masina, muta-ti domiciliul langa serviciu

Multi americani au ajuns la limita. Nu isi mai pot permite sa faca naveta la serviciu pentru ca nu pot sa intretina o masina. Un automobil inseamna benzina, taxe si impozite, piese de schimb, asigurari.

O solutie ar fi utilizarea bicicletei sau a scuterului. Mai drastic: vinzi masina si te muti langa serviciu. Poti merge la slujba pe jos!

Masini electrice?

Nu e de gluma. Toyota are drept tel „emisii zero„, Mercedes vrea sa renunte la motoarele alimentate exclusiv cu combustibil petrolier pana in 2015 iar General Motors sunt primii care produc in serie mare (peste 10.000 bucati in primul an) automobile care se incarca de la priza.

Mai vreti? Delectati-va cu cateva vehicule electrice care vor fi disponibile spre cumparare pe piata americana in urmatorii ani: Chevrolet Volt, Tesla, Toyota Prius Plug-In, Smart ForTwo EV.

Gigantii producatori de automobile incearca sa se adapteze din mers noilor tendinte. Tu cand o s-o faci?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. In astfel de conditii, stai si te gandesti daca nu cumva „incalzirea globala” are si o parte pozitiva… dam banii numai pe mancare, nu si pe caldura… caldura o vom avea gratis :) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!