Tot ce trebuie să știi despre lentilele de contact

Lentilele de contact sunt o alternativă modernă și comodă a clasicilor ochelari de vedere. În plus, acestea pot avea și o funcție estetică, schimbând culoarea irisului, în timp ce corectează deficiențele de vedere. Desigur, trebuie să știi cum să alegi cele mai bune lentile și cum să le întreții corect, pentru a nu te confrunta cu iritații sau infecții, la nivelul ochilor.

Lentilele de contact sunt accesorii optice de dimensiuni reduse, confecționate din material biocompatibil, care se aplică direct pe cornee. Principalul lor scop este cel de corectare a problemelor de vedere precum miopia, astigmatismul sau hipermetropia. În plus, lentilele de contact prezintă numeroase alte avantaje, pe care le vom descoperi împreună, în cele ce urmează.

 

De ce să porți lentile de contact

Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact pot fi purtate și în timp ce faci sport întrucât acestea sunt practic invizibile și nu se aburesc atunci când este frig afară. În plus, riscul de a le pierde sau de a le scăpa pe jos este mult mai mic decât în cazul ochelarilor.

 

Pe lângă rolul important pe care acestea îl au în corectarea deficiențelor de vedere, lentilele de contact au și rol estetic. Astfel, poți cumpăra lentile colorate, pentru a modifica nuanța ochilor tăi. Aceste accesorii pot fi folosite și atunci când participi la diverse petreceri tematice, întrucât poți găsi lentile colorate într-o multitudine de nuanțe: roșii, albe, galbene sau cu diferite modele. Lentilele de contact colorate pot fi prevăzute cu dioptrii, pentru corectarea anumitor deficiențe de vedere sau pot avea doar un rol pur cosmetic.

 

Pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă cele mai bune accesorii optice, este important să alegi lentile de contact de calitate, precum cele pe care le găsești pe site-ul lentiamo.ro. Acolo vei găsi toate accesoriile și soluțiile de curățare necesare, pentru întreținerea  corespunzătoare a acestpra, pe termen lung.


Cum alegi lentilele de contact potrivite

Înainte de a cumpăra lentile de contact, trebuie să mergi la un medic oftalmolog, pentru o consultație și pentru stabilirea dioptriilor. Acesta îți va recomanda cel mai bun tip de lentile, potrivite propriilor tale nevoi și te va învăța cum să îngrijești corect aceste accesorii. Există o gamă diversă de produse, din care poți selecta lentilele de contact potrivite ție.

 

  • Lentile de contact dure – Acestea sunt fabricate dintr-un material rigid și sunt recomandate, de regulă, celor care suferă de astigmatism. Acestea sunt și cele mai rezistente lentile, având o durată mare de viață.

 

  • Lentile de contact moi – Acestea sunt fabricate, de regulă, din silicon hidrogel și sunt mult mai confortabile, putând fi purtate inclusiv noaptea. Aceste accesorii optice sunt recomandate în special copiilor sau sportivilor. Aceste accesorii sunt mai sensibile, mai greu de întreținut și nu pot fi folosite mai mult de 30 de zile.

 

  • Lentile de contact de unică folosință – Aceste accesorii optice pot fi purtate timp de cel mult 24 de ore. Acestea sunt recomandate persoanelor interesate de schimbarea culorii ochilor, pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Lentilele de contact pot fi clasificate și în funcție de specificul deficienței pe care îl corectează. Astfel, poți alege lentile monofocale/sferice (indicate pentru miopie și hipermetropie), lentile torice (pentru astigmatism) sau lentile bifocale  /multifocale (pentru prezbiopie – incapacitatea de a focaliza corect obiectele apropiate), în funcție de nevoile tale medicale și respectând prescripția medicului oftalmolog.

Cum îngrijești corect lentilele de contact

Dacă ai ales deja lentile de contact potrivite, pe site-ul lentiamo.ro vei găsi și sfaturi utile pentru întreținerea corespunzătoare a acestor accesorii, pe termen lung. Există diverse soluții speciale, destinate curățării și depozitării corecte a lentilelor.

 

  • Soluțiile multifuncționale conțin lubrifianți și sunt folosite pentru a curăța și dezinfecta lentilele.

 

  • Soluțiile cu peroxid de hidrogen sunt foarte eficiente pentru curățarea și dezinfectarea lentilelor și sunt recomandate inclusiv pentru cele cu purtare continuă. Acestea nu conțin substanțe care să irite ochii.

 

  • Nu spăla niciodată lentilele cu apă și nu utiliza acest lichid pentru a dilua soluțiile speciale, recomandate pentru întreținerea acestora!

 

Dacă vei respecta recomandările oftalmologului și vei avea grijă de noile tale accesorii optice, le vei putea folosi mult timp. Vei scăpa astfel de problemele de vedere, fără a purta ochelari, care sunt uneori inconfortabili și reprezintă o grijă în plus.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments