Acasa » Unde este fericirea?

Unde este fericirea?

Imi place sa analizez. Sunt fascinata de comportamente si reactii. Studiez atent categorii de oameni incercand pe cat posibil sa nu emit judecati de valoare. Intotdeauna gasesc scuze ca sa le justific actiunile sau pasivitatea. Frica, lipsa increderii in sine, mediul familial, mediul social, lipsa autocunoasterii. Toti acesti factori influenteaza intr-o oarecare masura comportamentul uman.

Pe parcursul calatoriei mele pe drumul dezvoltarii personale, am invatat ca orice comportament poate fi inlocuit daca el nu aduce beneficii. Imi place sa cred ca menirea mea este aceea te a te ajuta sa intelegi ca, daca ceva nu functioneaza in viata ta, detii puterea de a face o schimbare, detii capacitatea de a schimba ceea ce iti aduce prejudicii.

Ne-am insusit obiceiul de a le cere celor din jur sa se schimbe pentru a ne fi noua bine, cand, de fapt, cheia catre o viata implinita este chiar in mainile noastre. Ne-am invatat sa ii acuzam pe ceilalti pentru esecurile si nefericirea noastra, uitand ca suntem stapanii propriilor vieti si ca, daca ne dorim sa fim oameni magnifici este important sa ne asumam responsabilitatea pentru propriile vieti.

Observ ca majoritatea oamenilor traiesc vieti fade, lipsite de actiune, lipsite de rezultate. Si se intreaba oare unde este fericirea? Fericirea este dincolo de limitele imaginare, dincolo de zona de confort. Fericirea este acolo unde nu au indraznit sa caute. Fericirea este un metal pretios pe care nu au invatat inca sa il exploateze din galeriile sufletului lor.

Sunt aici pentru a te ajuta sa iti exploatezi resursele, sunt aici pentru a-ti arata ca viata poate fi privita din diferite unghiuri. Vreau sa te ajut sa privesti lumea dintr-o noua perspectiva ca sa ai parte de rezultate extraordinare si sa descoperi fericirea. Imi doresc sa treci dincolo de limitari si sa fii propriul tau erou. Ca sa traiesti o viata extraordinara este necesar sa adopti o atitudine pozitiva. Iar o atitudine pozitiva presupune sa…

Iti recunosti puterea

Invatam de mici sa jucam diverse roluri. Pe parcursul vietii repetam atat de mult incat ajungem sa fim actori desavarsiti si sa ne identificam cu rolurile noastre. Uitam usor de sinele nostru autentic si astfel ajungem ca la intrebarea “Cine esti tu?” sa raspundem simplu: “sunt doctor”, “secretara”, “avocat”, “nefericit”, “singur”, “furios”, sau orice alt rol pe care l-am jucat constant si care credem ca ne defineste.

Adevarul este ca traiul lipsit de constientizare te transforma intr-un somnambul treaz. Esti mai mult decat o eticheta, esti mai mult decat o profesie, un sentiment sau o circumstanta. Esti o fiinta mai profunda, mai mareata, mai importanta, mai puternica. Incerca sa iti descoperi acesta maretie, treci dincolo de cuvinte si concepte si descopera-ti puterea adanc ingropata in cavernele sufletului tau.

Iti controlezi reactiile

Avem puterea de a ne crea realitatea in functie de gandurile si credintele noastre in ceea ce priveste viata. Ceea ce credem in interior vedem in exterior. Cu totii avem probleme si deseori suntem pusi la grele incercari de evenimente care nu sunt sub controlul nostru.

Este important sa stii ca, desi exista circumstante pe care nu le poti controla, sta in putrerea ta sa iti controlezi felul in care reactionezi in legatura cu ele. Poate nu poti schimba intotdeauna evenimentele cu care te confrunti, dar poti schimba felul in care te simti in legatura cu ele.

Inveti sa te iubesti

Societatea in care traim abunda in conditionari. Pe parcursul vietii ajungem sa credem ca daca nu gandim, actionam si reactionam intr-un anumit fel vom fi ostracizati. Iar lipsa autocunoasterii ne determina sa avem preocupari legate de rejectie.

Astfel incepem sa ignoram si sa pierdem contactul cu nevoile noastre. Ne pierdem curajul de a explora directii necunoscute. Imaginea noastra de sine se contureaza pe baza a ceea ce ne cer altii, a ceea ce ne impune societatea. Ajungem astfel sa traim stari profunde de disconfort psihic. Uitam cine suntem si ce resurse detinem.

Este important sa intelegi ca fiecare dintre noi este un univers nedescoperit si ca autoexplorarea este necesara pentru ca te aduce in contact cu sinele tau autentic. Detii tot ce este necesar pentru a fi fericit, iubit si implinit. Nu vei gasi raspunsuri in exterior, priveste-ti sufletul la microscop si realizeaza ca esti esti grozav, frumos, suficient exact asa cum esti. Descopera-te si accepta-te!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Fericirea o găsești în iubire! În iubirea de sine, în iubirea necondiționată, în iubirea de oameni în general! Totuși cred că se pune prea mare accent pe fericire în ziua de azi. Cred că fericirea ține mai mult de emoții dar oamenii care vor să progreseze ar trebuie să se uite mai mult la bucuria interioară, la faptul că trebuie să fie recunoscător pentru ce are!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!