Acasa » Tehnici de hipnoza: concepte fundamentale (III)

Tehnici de hipnoza: concepte fundamentale (III)

Iti recomand sa citesti primul si al doilea articol despre tehnicile de hipnoza – concepte fundamentale.

Efectele hipnozei sunt atat de puternice si de rapide pentru ca aceste tehnici lucreaza direct cu Mintea Subconstienta, cu perceptiile si emotiile, cu obiceiurile si credintele pe care le avem.

Din fericire, Mintea Subconstienta, desi la prima vedere poate parea o amestecatura de emotii, perceptii si credinte, functioneaza dupa cateva reguli. Aceste reguli ne ajuta sa intelegem mai bine modul in care interactioneaza elementele sale.

Fiecare gand sau idee genereaza o reactie fizica

Gandurile noastre ne pot afecta toate functiile corpului. De exemplu, grija declanseaza schimbari chimice in stomac, schimbari care in timp pot duce la aparitia ulcerului. Furia stimuleaza cresterea nivelului de adrenalina si produce schimbari in corp. Frica ne afecteaza pulsul.

Ideile care au o puternica incarcatura emotionala aproape intotdeauna ajung in Mintea Subconstienta pentru ca este acea parte a mintii care genereaza emotiile. Odata acceptate, aceste idei continua sa produca aceeasi reactie in corp de fiecare data. Pentru a elimina sau schimba reactiile negative cronice in corp este necesar sa schimbam acele idei din Mintea Subconstienta.

Lucrurile pe care Mintea Subconstienta le asteapta sa se intample tind sa fie realizate

Creierul si sistemul nervos raspund la imagini mentale. Nu conteaza daca ideea provine din exterior sau este creata in interiorul mintii noastre. Imaginea mentala formata devine un plan iar Mintea Subconstienta va folosi tot ceea ce are la dispozitie pentru a indeplini acest plan.

De exemplu, grija este o modalitate de a programa o imagine a lucrului sau a situatiei pe care nu o dorim iar Mintea Subconstienta actioneaza pentru a indeplini ceea ce a fost imaginat (“de ceea ce te temi, de acel lucru nu scapi!”).

Multe persoane sufera de anxietate cronica, situatie care este pur si simplu expectativa creata in Mintea Subconstienta a unui lucru teribil care urmeaza sa li se intample. Pe de alta parte, stim cu totii persoane care par a fi “atinsi de magie”. Viata pare sa le ofere totul fara niciun motiv evident si spunem ca acele persoane sunt pur si simplu “norocoase”. Ceea ce pare a fi noroc este in realitate expectativa mentala pozitiva; o credinta puternica in faptul ca ei merita si ca vor avea succes in tot ceea ce vor realiza.

Astfel putem intelege de ce “devenim ceea ce credem” sau de ce “devenim ceea ce ne spunem noua insine ca suntem”. Sanatatea noastra fizica este in mare masura dependenta de expectativa noastra mentala.

Medicii au observat ca daca un pacient se asteapta sa ramana bolnav, paralizat, neajutorat, chiar eventual sa moara, situatia la care se asteapta tinde sa se intample. De aceea hipnoza poate fi ajutor pentru a inlatura deznadejdea si atitudinile negative si a aduce o expectativa pozitiva si plina de speranta – expectativa de a fi sanatos, puternic si a te simti bine – expectativa care tinde sa se realizeze.

Pentru ca o persoana sa obtina un succes permanent cu un tratament medical, dieta, etc. (inclusiv hipnoza), trebuie sa pastreze expectativa mentala a succesului.

Altfel spus, daca un fumator se asteapta sa reinceapa sa fumeze, chiar daca lucreaza cu cel mai bun hipnotizator din lume, va esua pentru ca pentru acesta va fi doar o chestiune de timp pana va reincepe sa fumeze din nou. Imaginea pe care o pastreaza in subconstient despre sine este imaginea fumatorului iar aceasta imagine ii contureaza identitatea.

Data viitoare vom vorbi despre alte cateva principii fundamentale si tehnici de hipnoza.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Foarte bun…

    Chiar am citit undeva, referitor la ‘noroc’ si ‘expectativa mentala pozitiva’, de o tipa (din SUA) care se ‘programase’ ca de fiecare data cand merge la Bingo sa castige cel putin 1.000 USD – ceea ce i se intampla mereu, fara exceptie haha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!